Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

MAROKO

MAROKO ***

Termín: st 5. dubna 2023 – čt 13. dubna 2023 (9 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: polopenze

od 0 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

MAROKO

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Rabat - Meknés - Fés - Erfoud - Merzouga - Ourzazate - Marrakéš




TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Pokud máte zájem o tento zájezd, kontaktujte nás (info@simon-tourist.cz nebo 731 533 215) a my se Vám ozveme s nabídkou hned, jak bude připravená.

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU 2023:

1.den: V cca 11.45 hod. odlet z Prahy přes Paříž do Casablanky. Přílet do Maroka v cca 21 hod. Krátký transfer do hotelu. Nocleh.

 

2.den: Ráno zastávka u moderní mešity Hasana II., jedné z největších na světě, postavené v tradičním stylu a navštěvované poutníky z celého světa. Návštěva RABATU, současné rezidence marockého krále Mohameda VI.: zastávka před branou královského paláce, mauzoleum králů Mohameda V. a Hasana II., kasba Oudaias s vyhlídkou na ústí řeky Bou Regreg do oceánu a na město Salé... Nocleh v úchvatném horském městě CHEFCHAOUEN známém především díky modře zbarveným fasádám domů.

 

3.den: Přejezd do MEKNÉS (UNESCO), jednoho ze 4 královských měst obklopeného olivovníky a vinicemi. Návštěva památek z doby Moulaye Ismaila, jednoho z prvních panovníků současné vládnoucí dynastie Alaouitů. Procházka po náměstí El Hedim a nákupy v tržnici, kde nabízejí nejlepší koření v celém Maroku. Ubytování ve Fésu.

 

4.denProhlídka města FÉS (UNESCO), nejstaršího sídla sultánů s typickou islámskou architekturou: židovská čtvrť se synagogou; vyhlídka na město z pevnosti Borj sud; keramické dílny vyrábějící mozaiky; Medina - mešita Karaouine s nejstarší marockou univerzitou; mauzoleum zakladatele města Moulaye Idrisse II.; medresa; knihovna; nejkrásnější brána Bab Jeloud; súky (tržiště); koželužny... Návrat na ubytování.

 

5.den: Procházka cedrovým lesem v národním parku IFRANE, pozorování makaků. Přejezd přes průsmyk STŘEDNÍHO ATLASU - Col de Zad (2 178 m). Průjezd podél přehrady u Er Rachidie a údolím řeky ZIZ s výhledy na desítky kilometrů dlouhou oázu s datlovými palmami. Ubytování v Erfoud.

 

6.den: Fakultativně výlet na Saharu k písečné duně Erg Chebi - pozorování východu slunce. Prohlídka palmerie a políček v oáze MERZOUGA. Návrat do ERFOUDU. Exkurze do dílny na zpracování v poušti těženého mramoru s otisky prvohorních fosilií. Starověký zavlažovací systém rhetaras. Nenáročná vycházka úzkou soutěskou řeky TODRA sevřenou 300 m vysokými skalními stěnami. Zastávka v KELAA MGOUNA, kde se zpracovávají květy známých damašských růží na éterický olej s léčivými účinky. Přejezd přes oázu SKOURA do OUARZAZATU Ubytování.

 

7.den: Exkurze do filmových studií Atlas, největších na světě. Prohlídka kasby (typická pevnostní stavba z červené hlíny) TAOURIRT, bývalého sídla pašů Glaoui. Prohlídka opevněné hliněné vesnice - tzv. ksaru - AIT BENHADOU (UNESCO), která posloužila jako kulisa mnohým slavným filmům (Ježíš Nazaretský, Gladiátor, Honba za klenotem Nilu…) a bývá proto někdy přezdívána "Hollywood v poušti". Přejezd VYSOKÉHO ATLASU přes sedlo Tizi n´Tischka (2 260 m). Příjezd do královského města MARRÁKEŠ s bujnou subtropickou vegetací a charakteristickými načervenalými hradbami ohraničujícími historické centrum. Nezapomenutelný večer na náměstí Jemaa el Fna. Ubytování.

 

8.den: Návštěva památek na vládnoucí dynastie - mešita Kutubia (klenot vrcholného almohadského stylu), palác La Bahia, Saadienské hrobky. Procházka medinou (UNESCO) a zbožím překypujícími súky. Návštěva exotické zahrady Majorelle. Přejezd do CASABLANKY. Ubytování.

 

9.denV časných ranních hodinách transfer na letiště. Odlet v cca 7.30 hod. Přílet přes Paříž do Prahy v cca 17.15 hod.

 

Aktuální podmínky cestování do země: MAROKO

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Casablanca - Praha

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu klimatizovaným autobusem

- 8x hotel*** (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 7x polopenzi (vzhledem k pozdnímu příletu do Maroka a časnému odletu z Maroka začíná stravování snídaní a končí večeří)

- služby českého průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné a spropitné: cca 90 € + 25 € výlet do pouště - východ slunce

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva First Minute (akce platí do 28.02.2023) = -900,- Kč/os.

- 1 lůžkový pokoj = 5.200,- Kč

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S/zóna1 = 42,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

 

Garant zájezdu: CK MAMUT TOUR.

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

05. 04. – 13. 04. 2023 9 dní Polopenze Letecká vyprodáno od 0 Kč Objednat