Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

INDIE – "Zlatý trojúhelník" – Váránasí

INDIE – "Zlatý trojúhelník" – Váránasí ****

Termín: čt 19. září 2024 – ne 29. září 2024 (11 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně, letiště Václava Havla

Stravování: polopenze

od 49 990 Kč

INDIE – „Zlatý trojúhelník“

 

Džajpúr - Fatéhpúr Síkrí - Ágra - Tádž Mahál - Váránasí - Sarnáth - Dillí

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Čt 19.09.  -  Ne 29.09. 2024        49.990,- Kč    

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 15.30 hod. odlet z Prahy přes Dubaj do Indie (čekání na přestupu cca 4,5 hod.).

 

2.den: Ráno přílet do indické metropole DILLÍ. První část prohlídky města: opevněné Staré město Šáhdžahanabád s nepřeberným množstvím krámků tvořících nekonečné tržiště; největší mešita Indie - Jama Masjid z roku 1656; náměstí Chandi Chowk s barvitým bazarem; nezapomenutelná projížďka cyklorikšami labyrintem úzkých uliček umožňující získat syrový obraz pravé Indie; památník Raj Ghat "otce národa" Mahátma Gándhího… Nocleh.


3.den: Dokončení prohlídky DILLÍ: India Gate - brána postavená k uctění památky Indů padlých během 1. sv. války; Prezidentský palác sloužící do roku 1950 jako rezidence britského generálního guvernéra; Humajúnova hrobka -jedinečná ukázka tzv. Mughalské architektury (UNESCO); Kutub Minár - nejvyšší cihlový minaret světa vysoký 72 m (UNESCO); proslulý "nerezavějící sloup"; Gurudwara - neobyčejný svatostánek pohostinných a hrdých Sikhů s typickými turbany a plnovousy, patřící k politické a intelektuální elitě země; moderní Bahaj Temple - chrám vybudovaný ve tvaru lotosového květu... Návrat na ubytování.


4.den: Dopoledne odlet z Dillí do posvátného VÁRÁNASÍ, o kterém Mark Twain prohlásil, že je starší než historie, starší než tradice, starší dokonce než legendy a ještě dvakrát tak staré jako to všechno dohromady. Nocleh.


5.den: Návštěva VÁRÁNASÍ - svatého místa pro všechny hinduisty, buddhisty i džinisty Za svítání projížďka lodí okolo posvátných ghátů, kde brzy ráno dochází k rituálnímu očišťování tisíců poutníků v posvátných vodách Gangy. Procházka starým městem. Krátký přejezd do SARNÁTHU - prohlídka buddhistických chrámů a stúp. Večer zhlédnutí každodenního obřadu Árthí - "uzavírání Gangy". Návrat na ubytování.

 
6.den: V poledních hodinách odlet do Dillí. Pokračování busem do Ágry (cca 220 km), bývalého hlavního města Mughalské říše a jedné z nejvýznamnějších turistických destinací Indie. Ubytování.


7.den: Prohlídka jednoho ze sedmi novodobých divů světa a symbolu Indie vystavěného sultánem Šahdžahánem na památku své předčasně zesnulé ženy - impozantního mauzolea TÁDŽ MAHÁL (UNESCO) s rozlehlými zahradami a vodními plochami. Návštěva další skvostné ukázky Mughalské architektury - bohatě zdobené pevnosti ÁGRA (UNESCO) zbudované z červeného pískovce. Exkurze do kamenické dílny na zpracování mramoru pro dekorativní účely (technika pietra dura). Procházka komplexem zahrad MEHTAB BAGH na břehu řeky Jamuny nabízející nevšední pohled na slavný Tádž Mahál. Návrat na ubytování.


8.den: Cestou do Džajpúru (cca 250 km) návštěva FATÉHPÚR SÍKRÍ, městečka na pokraji pouště s pevností vybudovanou císařem Akbarem v letech 1571-1585 na počest súfíského světce Salíma Číštího. Rozměry a propracovanost sultánského paláce opuštěného 14 let po dokončení kvůli nedostatku vody jsou nevídané a právem byl zařazen na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Ubytování.


9.den: Celodenní program v DŽAJPÚRU, hlavním městě Radžasthánu přezdívaném díky zbarvení domů historického centra jako tzv. "Růžové město": projížďka na slonech do pevnosti AMBER, bývalého sídla místních maháradžů - prohlídka; exteriéry pětipodlažní Hawa Mahal (Paláce Větru) s 593 malými okénky (tzv. Jharokas), kterými urozené ženy mohly nepozorovaně sledovat ruch v ulicích města; návštěva Městského paláce s muzeem dokumentujícím život místních obyvatel; vyzkoušení miniaturní malby na zrnka rýže... Návrat na ubytování.


10.den: Volné dopoledne, případně program s průvodkyní. Odpoledne transfer na letiště v DILLÍ.


11.den: Přílet přes Dubaj do Prahy v cca 13 hod. (čekání na přestupu cca 2 hod.)

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- mezinárodní letenku Praha - Dillí - Praha

- vnitrostátní letenku Dillí - Váránasí - Dillí

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu klimatizovaným autobusem po Indii

- 8x hotel**** (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 8x polopenze

- služby místního a českého průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné a spropitné = cca 150 USD/os.

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva (akce platí při objednání do 29.2.2024) = -1.000,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S5 zóna 2 = 114,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- e-vízum do Indie (vyřizuje CK) = 800,- Kč/os.

- 1 lůžkový pokoj: 9.000,- Kč

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) INDIE

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

19. 09. – 29. 09. 2024 11 dní Polopenze Letecká od 49 990 Kč Objednat