Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

ČÍNA – Chengdu – Tři soutěsky – Guilin – Hongkong

ČÍNA – Chengdu – Tři soutěsky – Guilin – Hongkong ***

Termín: pá 3. července 2020 – út 14. července 2020 (12 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: polopenze

od 59 990 Kč

ČÍNA - Chengdu - Tři soutěsky - Guilin - Hongkong

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Chengdu - Čunking - Jang-c’-ťiang - Shibaozhai - Tři soutěsky - Guilin - Yangshuo - Hongkong

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 17 hod. odlet z Prahy přes Dauhá do Číny.

2.den: Odpoledne přílet do CHENGDU, pátého největšího města Číny, metropole provincie Sečuan. Ubytování.

3.den: Návštěva chovné stanice pečující o několik desítek Pand velkých, které se ocitly na prahu vyhynutí.Nejedná se o ZOO, ale o simulaci přírody s tisíci bambusových keřů, která má tato roztomilá zvířata připravit na budoucí život ve volné přírodě. Nedaleko města LESHAN, prohlídka scénického klášterního areálu na soutoku dvou řek s více než 70m vysokou sochou sedícího Buddhy vytesanou do skály (UNESCO), která měla chránit projíždějící lodě před rozbouřenými vodami. Nocleh.

4.den: Přejezd do ČUNKINGU, moderního města na Dlouhé řece ztělesňujícího vše, co je pro Čínu dnešní doby typické (historické centrum se spletí prudce stoupajících a klesajících uliček ve stínu mrakodrapů, náměstí Jiefangbei s památníkem osvobození, obchodní čtvrť…). Večer nalodění na palubu výletní lodi. Nocleh v kajutách.

5.den: První den plavby po řece JANG-C-ŤIANG, která je svou délkou 6.300 km třetí nejdelší řekou světa za Amazankou a Nilem. Cestou zastávka v FENGDU - "městě duchů" zasvěcenému posmrtnému životu. Jedná se o tajemný, 2000 let starý komplex chrámů a oltářů. Fakultativně (za doplatek) návštěva 12-ti patrové pagody SHIBAOZHAI, umístěné na skalním výběžku. Nocleh na lodi.

6.den: Proplutí světoznámou oblastí TŘI SOUTĚSKY, dramatickou krajinou se strmými skalními srázy. První z nich nese jméno QUTANG a je pouze necelých 10 km dlouhá. Prostřední WUXIA je ze všech nejscéničtější a právem se řadí mezi nejzajímavější přírodní scenérie světa. Poslední XILINGXIA je se svými 80 km nejdelší. Cestou odbočka do úzkých, tzv. Tří malých soutěsek na řece Daning. Nocleh na lodi.

7.den: V nočních hodinách proplutí pětistupňovými zdymadly gigantické přehradní hráze (185 m vysoká a 2 km dlouhá), která donutila opustit své domovy téměř 1,5 mil. obyvatel a způsobila nedozírné ekologické škody. Místní hydroelektrárny vyrovnají produkci patnácti jaderných reaktorů a zajišťují 1/10 spotřebu elektrické energie v celé Číně. Pokračování v plavbě po přehradě a následně autobusový transfer do města Wu-chan. Ubytování v hotelu.

8.den: Přesun rychlovlakem do GUILINU, malebné oblasti se stovkami vápencových homolí porostlých bujnou vegetací vytvářejícími nádherné scenérie. Půldenní výlet za nejznámějšími přírodními atrakcemi Guilinu: kopec Sloního chobotu, velkolepá jeskyně Rákosové flétny…Nocleh.

9.den: Vyhlídková plavba na bambusovém raftu (cca 1,5 hod.) po řece LI razící si cestu okouzlující krajinou mezi kuželovitými kopci. Krásnou podívanou zakončí návštěva města YANGSHUO se spoustou malých obchůdků se suvenýry. Návrat na ubytování.

10.den: Přejezd rychlovlakem přes město Kanton do HONGKONGU. Odpoledne první část prohlídky bývalé britské kolonie, významného finančního centra a nejhustěji osídlené oblasti světa. Procházka po nejživější tepně k Promenádě hvězd s úžasným výhledem na dech beroucí zástavbu hongkongských mrakodrapů. Večer nákupy na nasvícené Nathan Road a shlédnutí pompézní světelné show "Symfonie světla". Nocleh.

11.den: Dokončení prohlídky HONGKONGU, nikdy neutichajícího velkoměsta spojujícího západní a čínskou kulturu: vyhlídka Victoria Peak s nezapomenutelným panoramatem "Voňavého přístavu"; fakultativně projížďka britskou dvouposchoďovou tramvají; nejlukrativnější čtvrť Repulse Bay s vyhledávanou písečnou pláží; plující rybářská vesnička Aberdeen situovaná na dosah od mrakodrapů…Transfer na letiště.

12.den: V cca 01.30 hod. odlet přes Dauhá do ČR. Přílet do Prahy v cca 13 hod.

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Chengdu a Hongkong - Praha včetně odbaveného zavazadla

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu autobusem/lodí/rychlovlakem dle programu

- 6x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 3x ubytování na lodi (2 lůžkové kajuty s vlastním sociálním zařízení)

- 9x polopenzi (snídani, večeři), 6x oběd (včetně obědů na lodi)

- služby českého a místního průvodce

- vstupné dle programu (s výjimkou fakultativních akcí)

- pojištění CK proti úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- komplexní pojištění 98,- Kč/den (pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a pojištění stornopoplatku do 70.000,- Kč/os.)

- povinné "spropitné" - 50 USD

-  vízum do Číny - cca 2 700 Kč (od října 2019 dochází ke změně procedury žádosti o vízum; naše CK nově pro klienty připraví veškeré podklady včetně zadání vízového formuláře do on-line systému, z důvodu požadavku na otisk prstu si však žádost na vízovém centru musí podat každý účastník sám)

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- ČASOVÁ SLEVA při 30% záloze (akce platí do 31.1.2020) = 1.500,- Kč

- ČASOVÁ SLEVA při 30% záloze (akce platí do 28.2.2020) = -1.000,- Kč

- komplexní pojištění = 1.176,- Kč

- 1-lůžkový pokoj = 8.300,- Kč

 

Garant zájezdu: CK MAMUT TOUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

03. 07. – 14. 07. 2020 12 dní Polopenze Letecká od 59 990 Kč Objednat