Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

NOVÝ ZÉLAND – ZRUŠENO

NOVÝ ZÉLAND – ZRUŠENO **

Termín: st 3. března 2021 – út 23. března 2021 (21 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká

Stravování: bez stravy

od 105 000 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

NOVÝ ZÉLAND

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Auckland - Coromandel - Cathedral Cove - Rotorua - Whakarewarewa - Huka Falls - Taupo - NP Tongariro - Wellington - Queen Charlotte Drive - Queen Charlotte Track - Nelson - NP Abel Tasman - Cape Foulwind - Hokitika - Knight's Point - Fantail Creek - NP Aspiring - Diamond Lake - Arrowtown - Queenstown - Glenorchy - Te Anau - Milford Sound - Pukaki - Hooker - Tasmánský ledovec - Tekapo - Christchurch - Banksův poloostrov...

Letecká společnost Emirates (3x Airbus A380, 1x Boeing 777)!

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

1/ St  03.03.  -  Út  23.3.2021    105.000,- Kč   zrušeno

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.-2.den: Odlet z Prahy do Dubaje v 15.30 hod. (Emirates airlines, Airbus A-380). Čekání na přestupu (1 hod. a 40 min.). Pokračování s technickým mezipřistáním v Denpasaru na Nový Zéland (Emirates - Boeing 777).

3.den: Přistání v Aucklandu v 5.35 hod. Transfer do hotelu (odpočinek na pokojích). Prohlídka AUCKLANDU, největšího města Nového Zélandu malebně rozloženého mezi vyhaslými sopečnými krátery. Fakultativně návštěva nejvyšší stavby jižní polokoule - věže Sky Tower s působivou vyhlídkou či akvária Kelly Tarlton´s s rejnoky, žraloky, tučňáky a dalšími vodními živočichy. Návrat na ubytování.

4.den: Přejezd na populární poloostrov COROMANDEL. Procházka k pověstným stromům Kauri (český název je damaroň jižní) řadícím se mezi největší existující stromy, jejichž gigantický kmen široký až 7 m se prakticky nezužuje a dosahuje výšky 30-60 m. Výlet k fotogenickému průchozímu skalnímu útvaru CATHEDRAL COVE. Relaxace na pláži HOT WATER BEACH s vyvěrajícími termálními prameny. Ubytování v letovisku Tauranga, jehož přístav bývá zastávkou zaoceánských výletních lodí.

5.den: Přesun do proslulého lázeňského střediska ROTORUA situovaného v srdci pozoruhodné vulkanické oblasti. Návštěva geotermální rezervace WHAKAREWAREWA - maorské vesnice dokumentující život a kulturu původní obyvatel ostrova. Procházka termální oblastí WAIOTAPU s magicky zbarvenými jezírky, bublajícím bahnem a gejzíry. Zastávka u peřejí HUKA FALLS s průzračně čistou vodou. V případě časové rezervy koupání v horkém prameni vlévajícím se do řeky Waikato. Podél největšího novozélandského jezera TAUPO vzniklého sopečnou explozí dojezd na ubytování do Turangi.

6.den: Celodenní program v NP TONGARIRO, dalším z přírodních klenotů Nového Zélandu, který je zapsán na seznamu UNESCO. Absolvování téměř 20 km dlouhého, vyhlášeného přechodu "Tongariro Alpine Crossing" vedoucí nevšední dýmající "měsíční" krajinou s fantastickou siluetou kuželovitých sopečných vrcholů Ngauruhoe, Tongariro a Ruapehu. Alternativně kratší vycházky dle fyzické kondice. Návrat na ubytování.

7.den: Přejezd do hlavního města WELLINGTONU s neobyčejně přátelskou atmosférou. Návštěva Národního muzea Te Papa s poutavou multimediální expozicí zahrnující historii i současnost země ze všech možných pohledů. Vstoupit zde můžete do útrob zemského jádra či okusit zemětřesení různých stupňů Richterovy škály. Nocleh.

8.den: Dopoledne výjezd pozemní lanovkou z roku 1902 k botanické zahradě nabízející úžasný pohled na město. Procházka centrem (nábřežní promenáda, umělecká Cuba Street, katedrála sv. Pavla, parlamentní čtvrť s nezaměnitelnou modernistickou budovou vlády přezdívanou "včelín"...). Odpolední plavba trajektem (doba plavby cca 3 hod.) přes Cookovu úžinu na jižní ostrov. Vylodění v PICTONU. Ubytování. Vycházka po panoramatické Tirahonga Track (cca 6 km). Nocleh.

9.den: Atraktivní jízda po QUEEN CHARLOTTE DRIVE do nádherné oblasti Marlborough Sounds. Za podpory vodního taxi procházka po části QUEEN CHARLOTTE TRACK (ca 12 km). Odpoledne zastávka v městečku NELSON se zajímavým anglikánským kostelem. Ubytování.

10.den: Celodenní program v přímořském NP ABEL TASMAN. Přejezd člunem na některou z písečných pláží a procházka (cca 3,5 hod.) po části jedné z nejvyhledávanějších "Great Walks" táhnoucí se v délce 60 km podél třpytící se hladiny moře, přes zlatavé divoké pláže a typickým lesním porostem. Návrat na ubytování.

11.den: Průjezd divokým kaňonem řeky BULLER. Přechod po nejdelší visuté lávce na Novém Zélandu. Zastávka na scénickém mysu CAPE FOULWIND s majestátnými útesy a majákem. Vycházka k tulení kolonii, kde se v závislosti na roční době rozvaluje až 200 lachtanů Fosterových. Procházka k impozantním skalním útvarům ve tvaru palačinek, tzv. PANCAKE ROCKS bičovaným mořskými vlnami. Ubytování v Greymouth.

12.den: Zastávka v městečku HOKITIKA s návštěvou umělecké dílny vyrábějící šperky z nefritu. Nenáročná procházka k tyrkysově zbarvenému čelu LEDOVCE FRANTIŠKA JOSEFA pojmenovanému rakouským geologem Haastem po známém mocnáři. Jedinečnost tohoto cca 13 km dlouhého ledového splazu spočívá v tom, že si razí cestu z oblasti věčného sněhu až k deštným lesům, jen pár kilometrů od pobřeží. Možnost vyhlídkového letu vrtulníkem. Vycházka podél jezera MATHESON, na jehož hladině se při ideálním počasí nádherně odráží silueta pohoří NP Westland. Ubytování ve vesničce FOX GLACIER s možností pěšího výletu ke stejnojmennému ledovci.

13.den: Panoramatická jízda západním pobřežím. Foto zastávka na KNIGHT´S POINT a procházka k vodopádu FANTAIL CREEK. Přejezd průsmyku HAAST, který byl pro motoristy zpřístupněn teprve v roce 1965. Pokračování romantickou krajinou NP ASPIRING podél rozlehlých jezer Wanaka a Hawea do vyhledávaného turistického střediska WANAKA. Výstup k jezeru DIAMOND LAKE a na krásnou vyhlídku s neopakovatelnými pohledy na jezero a okolné hory. Ubytování ve Wanace.

14.den: Podél "podprsenkového" plotu nedaleko lyžařského střediska Cardrona přejezd do osobitého, bývalého zlatokopeckého městečka ARROWTOWN s šedesátkou původních domů zbudovaných v období zlaté horečky. Zastávka u mostu KAWARAU, kde se zrodil "bungee jumping". Příjezd do okouzlujícího QUEENSTOWNU přezdívaného "světová metropole dobrodružství a adrenalinu". Možnost výletu historickým parníkem po jezeře Wakatipu, adrenalinové jízdy tryskovými čluny kaňonem Skippers nebo skalními soutěskami řeky Shotover, výjezd lanovkou na Bob´s Peak...). Nocleh v Queenstownu.

15.den: Dopoledne volno pro fakultativní aktivity v Queenstownu a okolí nebo výlet s průvodcem do poklidného městečka GLENORCHY, jednoho z míst natáčení slavného snímku "Pán prstenů". Krátká procházka u nástupu na legendární Routeburn Track. Odpoledne přejezd přes TE ANAU, které je vstupní branou do NP Fiordland na ubytování do Manapouri.

16.den: Fascinující jízda s fotografickými zastávkami a krátkými procházkami po údajně nejkrásnější silnici světa až do MILFORD SOUND. Právem se toto místo řadí mezi nejnavštěvovanější v celé "Aotearoa" a fotografie Mitre Peaku vystupující z vodní hladiny nechybí v žádné turistické brožuře. Ikonická cca 2 hod. dech beroucí plavba po fjordu, která bývá považovaná za zlatý hřeb celého zájezdu. Fakultativně možnost vyhlídkového letu helikoptérou. Návrat na ubytování.

17.den: Dopoledne návštěva jeskyně GLOWWORM v Te Anau zahrnující plavbu po jezeře a podzemím, jehož stěny jsou poseté svítícími červy Glowworms. Průjezd charakteristickou přírodní scenérií krajinou oblých travnatých kopců s pasoucími se ovcemi do Twizelu. Cestou DEGUSTACE VÍNA v některém z místních vinařství. Ubytování v Twizelu.

18.den: Cesta podél jezera PUKAKI do vesnice MOUNT COOK, ležící na dosah stejnojmenné nejvyšší hory novozélandského souostroví. Túra k jezeru HOOKER a k TASMÁNSKÉMU LEDOVCI, který je se svými cca 27 km nejdelším v zemi. Možnost návštěvy multimediálního muzea Edmunda Hillaryho, prvodosažitele Mt. Everestu. Návrat na ubytování.

19.den: Zastávka u jezera TEKAPO s blankytně modrou hladinou a u kamenného kostelíka Dobrého pastýře. Výlet na BANKSŮV POLOOSTROV, z jehož středu paprskovitě vybíhají četné zálivy a zátoky. Vyhlídková jízda po tzv. Summit Road vedoucí po okraji jednoho z původních sopečných kráterů. Ubytování v Chirstchurch.

20.den: Návštěva CHRISTCHURCH, nejangličtějšího novozélandského města poznamenaného zemětřesením, které kompletně zdevastovalo historické jádro. Jediným mementem zůstává poničená budova katedrály. Odpoledne transfer na letiště v Christchurch. V 18.45 hod. odlet s technickým mezipřistáním v Sydney do Dubaje - Emirates - Airbus A-380 (čekání na přestupu v Dubaji cca 3,5 hod.).

21.den: Přílet do Prahy v  cca13.00 hod. (Emirates A-380).

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Auckland a Christchurch - Praha včetně odbaveného zavazadla

- dopravu 12-ti místným mikrobusem (max. obsazenost 9 osob + 1 řidič)

- 17x ubytování v hotelu (2 lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením; většinou se jedná o studia s kuchyňským koutem)

- služby průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- komplexní pojištění K5S7 = 107,- Kč/den (pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a pojištění stornopoplatku do 70.000,- Kč)

- připojištění pro případ Covid či jiné pandemie = 52,- Kč/den (kryje náklady na ubytování /do 10tis. a náhradní dopravu /do 20tis. v souvislosti s umístěním do karantény, atd. - info v CK)

- vstupné dle programu cca 600,- NZD

- stravování

registraci NZeT a IVL

 

Sky Tower - Auckland (www.skycityauckland.co.nz/sky-tower/): 29 NZD

akvárium Kelly Tarlton´s (www.kellytarltons.co.nz): 39 NZD

Whakarewarewa (www.whakarewarewa.com): 45 NZD

Waiotapu (www.waiotapu.co.nz): 35 NZD

Tongariro shuttle: 35 NZD

lanovka Wellington (www.wellingtoncablecar.co.nz): 10 NZD

muzeum Te Papa (https://www.tepapa.govt.nz): zdarma

vstupné Queen Charlotte (www.qctrack.co.nz): 10 NZD

vodní taxi Queen Charlotte (http://arrowwatertaxis.co.nz): 30 NZD

vodní taxi NP Abel Tasman (www.aquataxi.co.nz): 80 NZD

visutá lávka (www.bullergorge.co.nz): 10 NZD

vrtulník Fox Glacier (www.glacierhelicopters.co.nz): 250 NZD/20 min.

parník Queenstown (www.realjourneys.co.nz): 70 NZD

tryskový člun Shotover - Queenstown nebo Skippers Canyon (www.shotoverjet.com; www.skipperscanyonjet.co.nz): 150 NZD

lanovka Queenstown (www.skyline.co.nz): 39 NZD

loď Miford Sound (www.realjourneys.co.nz): 90 NZD

  

SLEVY A PŘÍPLATKY:

ČASOVÁ SLEVA při záloze 5.000,- Kč/os., možnost bezplatného storna do 31.8.2020, doplatek do 30% je splatný do 30.9.2020 (akce platí do 30.9.2020) = -4.000,- Kč

- 1-lůžkový pokoj = na vyžádání

- komplexní pojištění = 2.247,- Kč/zájezd

- připojištění pro případ Covid či jiné pandemie: 1.092,- Kč/zájezd

registrace NZeTA a IVL = 850,- Kč

 

Související odkazy:

 

Garantem zájezdu je CK MAMUT TOUR.

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

03. 03. – 23. 03. 2021 21 dní Bez stravy Letecká vyprodáno od 105 000 Kč Objednat