Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

SRÍ LANKA – MALEDIVY

SRÍ LANKA – MALEDIVY ***

Termín: út 24. listopadu 2020 – ne 6. prosince 2020 (13 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně

Stravování: polopenze

od 57 990 Kč

SRÍ LANKA - MALEDIVY

 

Poznávací zájezd na Srí Lanku a odpočinek na Maledivách.

POBYTOVĚ-POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Pinnawala - Dambulla - Anuradhapura - Polonnaruwa - Peradeniya - Kandy - Nuwara Eliya - Horton Plains - Colombo - Maledivy...

Airbus A380 (Emirates) na lince Praha - Dubaj - Praha!!!

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Út  24.11.   Ne  06.12.2020    nový - aktuální termín - zrušeno COVID-19

Út  31.03.  - Ne  12.4.2020    zrušeno COVID-19    

                     

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: Odlet z Prahy v cca 15.55hod. přes Dubaj na Srí Lanku.

2. den: V ranních hodinách přílet do Colomba. Návštěva sloního sirotčince PINNAWALA založeného původně pro mláďata, která přišla o matku, bez níž by v džungli jinak zahynula. Největším zážitkem pro návštěvníky je každodenní koupání slonů, kdy je početné stádo chobotnatců hnáno úzkou uličkou k místní řece a zpět. Odpoledne zastávka v městečku DAMBULLA - prohlídka pozoruhodného jeskynního komplexu skalních chrámů z 1. stol. př.n.l. s více než stovkou soch Buddhy a unikátními nástěnnými malbami (UNESCO). Ubytování.

3. den: Prohlídka další z památek zapsaných na seznamu UNESCO - pozůstatků starověkého města ANURADHAPURA, bývalého politického a náboženského centra ostrova: Sri Maha Bodni - nejstarší historicky zdokumentovaný strom na světě vypěstovaný z "řízku" stromu, pod kterým dosáhl Buddha osvícení; pozůstatky 1 600 sloupů kdysi monumentálního devítipatrového paláce Brazen; chrám Jetavanarama - údajně největší cihlová stavba světa; to vše umístěné v rozlehlých zahradách s důmyslným systémem zavlažovacích kanálů a vodních nádrží. V podvečer výstup k bývalému královskému paláci, pevnosti zbudované na temeni žulové "Lví" skály SIGIRIYA vyzdobené úchvatnými freskami a vyčnívající 200 m vysoko nad okolní džunglí. Návrat na ubytování.

4. den: Návštěva archeologického areálu POLONNARUWA - druhého největšího starobylého města v zemi. Odpoledne fakultativně projížďka džípy NP MINNERIYA, který je domovem divokých slonů, levhartů, jelenů, makaků a mnoha druhů ptáků. Návrat na ubytování.

5. den: Zastávka v řezbářské dílně na výrobu tradičních masek. Návštěva zahrad s exotickým kořením v MATALE (ukázka pěstování, zpracování a využití v ájúrvédské medicíně, možnost nákupu). Pokračování do KANDY, původního hlavního města malebně rozloženého v kopcích na břehu uměle vytvořeného jezera. Prohlídka chrámu, ve kterém je uložen Buddhův zub - jedna z nejcennějších buddhistických relikvií. Ubytování. Večer fakultativně možnost zhlédnutí folklórního představení.

6. den: Procházka královskou botanickou zahradou PERADENIYA založenou králem Sinhalem, která patří mezi nejkrásnější v celé Asii. Panoramatická jízda hornatou krajinou ČAJOVÝCH PLANTÁŽÍ a mohutných vodopádů až do městečka NUWARA ELIYA vystavěného v anglickém stylu. Cestou návštěva továrny na zpracování vyhlášeného cejlonského čaje s možností nákupů. Ubytování.

7. den: Výlet do národního parku HORTONSKÉ PLÁNĚ, ležícího více než 2 000 m nad mořem. Absolvování pěšího okruhu atraktivní pustinou porostlou vysokou travou, rododendrony, ale i džunglí a dále kolem vodopádů až k majestátnému, téměř 1 000 m vysokému skalnímu srázu přezdívanému KONEC SVĚTA s krásným výhledem do dalekého kraje. Přejezd na ubytování do Colomba.

8. den: Návštěva COLOMBA, moderní metropole Srí Lanky s výškovými budovami, ale i pozůstatky britské koloniální architektury. Večerní přelet na MALEDIVY. Transfer člunem na ubytování (cca 45 min.).

9.-11.den: Pobyt s plnou penzí ve FUN ISLAND RESORTU (www.funislandmaldives.com), okouzlujícím palmovém ostrůvku s jemným bílým pískem a průzračně čistou vodou s bohatým podmořským životem. Možnost šnorchlování či lodního výletu na sousední atoly…

12. den: Transfer lodí na letiště v Male.

13. den: Přílet přes Dubaj do Prahy ve 13:00.

 

FUN ISLAND RESORT

  

  

  

  

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku tam: Praha - Dubaj - Colombo, zpět: Male - Dubaj - Praha (Airbus A380 na lince Praha - Dubaj - Praha)

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu klimatizovaným minibusem

- transfer lodí na atol a zpět

- 6x ubytování s polopenzí v hotelu*** na Srí Lance

- 4x ubytování s plnou penzí na Maledivách (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- služby průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- komplexní pojištění 98,- Kč/den (pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a pojištění stornopoplatku do 70.000,- Kč)

- "spropitné" a vstupné dle programu - cca 230,- USD

- vízum na Srí Lanku - 1.100,- Kč (vyřizuje CK - bude-li znovu zavedeno)

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- vízum na Srí Lanku (vyřizuje CK - bude-li znovu zavedeno) = 1.100,- Kč

- komplexní pojištění = 1.274,- Kč

- 1-lůžkový pokoj = na vyžádání

 

Garantem zájezdu: CK MAMUT TOUR

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

24. 11. – 06. 12. 2020 13 dní Polopenze Letecká od 57 990 Kč Objednat