Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

VIETNAM s pobytem u moře

VIETNAM s pobytem u moře ***

Termín: pá 8. března 2024 – út 26. března 2024 (19 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: snídaně

od 69 990 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

VIETNAM

včetně Sapy a se závěrečným pobytem u moře
2024

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD se závěrečným pobytem u moře: Hanoj - Sapa - Cat Cat - Lao Chai - Ta Van Giay - Giang Ta Chai - Ta Phin - Ninh Binh - Tam Coc - Ha Long - Hue - Hoi An - My Son - Saigon - delta Mekongu - pobyt u moře v Mui Ne

 

 

TERMÍNY A CENA ZÁJEZDU:

1/ Pá 08.03.2024  -  Út  26.03.2024    68.490,- Kč   = vyprodáno


2/ St  13.03.2024  -  Ne 31.03.2024    69.990,- Kč    = vyprodáno

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) VIETNAM

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 15.30 hod. odlet z Prahy přes Dubaj do Vietnamu (čekání na přestupu cca 3 hod.)

 

2.den: V cca 12.45 hod přílet do Hanoje, motorkami přeplněného hlavního města Vietnamu, ve kterém se mísí více než tisíciletá vznešenost dějin se socialistickou přítomností. Transfer do hotelu. Nocleh.

 

3.den: Celodenní prohlídka HANOJE: pochmurně impozantní Ho či Minovo mauzoleum oslavující kult zakladatele Vietnamu; Pagoda jediného sloupu; Chrám literatury - nejuctívanější konfuciánský chrámový komplex města a historicky nejvýznamnější centrum vzdělávání; projížďka rikšami starou čtvrtí s hustou spletí kupeckých uliček a nakažlivou atmosférou; večer zhlédnutí tradičního představení vodních loutek sestávající z krátkých scének ze života obyvatel a historie země... Návrat na ubytování.

 

4.den: Ráno odjezd do oblasti SAPA, známé pro své nádherné scenérie a také bohaté kulturní rozmanitosti. Leží v pohoří Hoang Lien Son v blízkosti čínských hranic, kde žije mnoho původních horských kmenů. Odpoledne sestup se siluetou nejvyšší hory Vietnamu Fan Si Pan (3 147 m) do vesničky CAT CAT obývané horským kmenem Hmongů. Zastávka u vodopádu. Pokračování mezi rýžovými terasami a kukuřičnými políčky do další vesnice Y LINH HO. Ubytování ve městě Sapa.

 

5.den: Procházka charakteristickou krajinou s dech beroucími výhledy na rýžová pole do hmongské osady LAO CHAI a dále do vesnice TA VAN GIAY. Během tohoto výletu budete mít také příležitost poznat životní styl i unikátní kulturu místních obyvatel. Zastávka u zajímavých skalních rytin. Po odpočinku a občerstvení pokračování bambusovým lesem do GIANG TA CHAI obývané etnickou menšinou Červených Dao. Volný zbytek odpoledne k individuálnímu objevování krás Sapy. Návrat na ubytování.

 

6.den: Přejezd do vesnice TA PHIN, situované v rozhlehlém údolí obklopeném horami porostlými borovými lesy. Vycházka během, které se dozvíte další zajímavé informace o životě etnických skupin Černých Hmongů a Červených Dao, kteří ač po dekády žijící vedle sebe mají naprosto odlišný charakter. Ukázka úžasné ruční práce žen v podobě vyšívaného oblečení. V cca 13 hod. odjezd zpět do Hanoje. Nocleh.

 

7.den: Přejezd do NINH BINH, bývalého srdce vietnamského nezávislého království z 10 stol., přezdívaného díky okolním vápencovým skalám a zeleným údolím "Halong na pevnině". Prohlídka chrámů Den Ding Tien Hoang a Den Le Dai Hanh se sochami dávných králů zahalenými v hustém, dusivě vonném oblaku kadidlového kouře. Plavba lodičkami pohádkovou krajinou s krasovými kopečky a fotogenickými rýžovými políčky až k trojici populárních jeskynních chodeb TAM COC. Návštěva jeskynní pagody BICH DONG. Ubytování v Ninh Binh.

 

8.den: Průjezd venkovskou krajinou delty Rudé řeky s typickými rýžovými poli a pasoucími se vodními buvoly. V poledních hodinách nalodění na výletní loď. Vyhlídková plavba zátokou HA LONG (UNESCO) s úchvatnými, z moře vystupujícími, vápencovými skalními věžemi, jejichž počet dosahuje téměř dvou tisíc (jeskyně Sung Sot, možnost projížďky na kajaku u ostrůvku Titop). Nocleh na palubě lodi.

 

9.den: Pozorování východu slunce. Pokračování v plavbě se zastávkou v jeskyni LUON a podél nesčetných ostrůvků s pohledy na neobyčejné přírodní scenérie "Dračí zátoky". Před polednem opuštění lodi a transfer letiště v Hanoji. Přelet vnitrostátní linkou do Hue (doba letu cca 1 hod.). Nocleh.

 

10.den: Prohlídka císařského města HUE (UNESCO), sídelního města mocné dynastie rodu Nguyenů. Výlet člunem po Voňavé řece k Pagodě nebeské paní - Thien Mu pocházející z roku 1601. Návštěva majestátní pevnosti z 19. stol., na jejíž stavbě se podílelo 30 000 dělníků po dobu dlouhých 38 let. Součástí ohromného komplexu (celkový obvod zdí činil 10 km) je Císařské město inspirované čínskými vlivy s vlastním vodním příkopem i pozůstatky Zakázaného purpurového města vyhrazeného pro obytné paláce a panovníkovi konkubíny. Přejezd na ubytování do HOI AN (UNESCO), okouzlujícího kupeckého městečka, jehož dnes ospale působící kanál řeky Thu Bon býval plný obchodních lodí připlouvajících z celé Asie, ale i daleké Evropy.

 

11.den: Půldenní výlet do MY SON, k působivému areálu s ruinami hinduistických čamských chrámů ukrytých uprostřed hustě zalesněných kopců. Odpoledne návrat do HOI AN, jednoho z nejatraktivnějších míst země s neopakovatelnou atmosférou, jehož symbolem je Japonský zastřešený most z 16. stol. Procházka malebnými uličkami s více než 200 let starými domy zámožných obchodníků ukrývajícími zajímavé sbírky starožitností a rodinné památky. Návrat na ubytování.

 

12.den: Cestou na nedaleké letiště Da Nang (cca 30 km) zastávka v tzv. MRAMOROVÝCH HORÁCH představujících pět vápencových skal s několika pozoruhodnými jeskynními chrámy (možnost výstupu na některou z vyhlídek). Přelet do Saigonu. Nocleh.

 

13.den: Návštěva nejvýznamnějších památek SAIGONU - bývalé metropole Jižního Vietnamu, přejmenované po válce a znovusjednocení na Ho Či Minovo město (cihlová katedrála Notre Dame z konce 19. stol.; koloniální budova pošty; Palác sjednocení, jehož dobytím v roce 1975 byl započat pád celého Jižního Vietnamu; Muzeum válečného dědictví; tržnice Benh Tanh…). Prohlídka pagody Giac Lam - nejstarší ve městě. Fakultativně večerní panorama města z mrakodrapu Bitexco. Návrat na ubytování.

 

14.den: Výlet do DELTY MEKONGU, nejúrodnější oblasti země na největší řece jihovýchodní Asie, jejíž tok se rozlévá do mnoha ramen propojených umělými kanály. Přejezd autokarem do města MY THO. Výlet lodí po Mekongu podél několika ostrůvků se zastávkou na Ostrově jednorožce (projížďka na dřevěné kánoi úzkým kanálem ukrytým ve stínu kokosových palem, ochutnávka kokosového cukroví, rýžového vína i čerstvého tropického ovoce, exkurze do včelí farmy). Návrat na ubytování do Saigonu.

 

15.den: Přejezd do přímořského letoviska MUI NE (cca 220 km). Odpolední odpočinek u moře. Nocleh.

 

16.-17.den: Relaxace na písečných plážích Jihočínského moře. Možnost fakultativního výletu do písečných dun či návštěva rybářské vesnice.

 

18.den: Dopolední odpočinek u moře. Odpoledne transfer na letiště v Saigonu. Odlet v cca 23.45 hod.

 

19.den: Přílet přes Dubaj do Prahy v cca 13 hod. (čekání na přestupu cca 4,5 hod.)

 

  

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:
- letenku Praha - Hanoj, Hanoj - Hue, Da Nang - Saigon a Saigon - Praha (vždy včetně odbaveného zavazadla)

- dopravu klimatizovaným autobusem

- 15x ubytování v hotelu 3/4* (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením), 1x ubytování na lodi (2 lůžkové kajuty s vlastním sociálním zařízením)

- 16x snídani, 5x oběd nebo večeři

- českého a místního průvodce

- vstupné dle programu

 

 

CENAZÁJEZDU NEZAHRNUJE:
- cestovní pojištění

- spropitné (cca 50 USD/os.)

- vízum do Vietnamu

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:
- sleva FIRST MINUTE (akce platí do 30.06.2023) : -1.500,- Kč/os. 

- vízum do Vietnamu (vyřizuje CK) = 1.000,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S7/zóna2 = 129,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = na vyžádání

 

 

UBYTOVÁNÍ:

Thien Thai Hotel 4*, Hanoi

Hotel de Sapa 4*, Sapa

Ninh Binh Legend hotel 5*, Ninh Binh

Golden Cruise, Ha Long

hotel Asia 4*, Hue

Hotel Thanh Binh Riverside 4*, Hoi An

Hotel Acnos 3* , Saigon

Allezboo Resort 4* , Mui Ne

 

 

Organizátor zájezdu: CK MAMUT TOUR s.r.o.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

08. 03. – 26. 03. 2024 19 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 69 990 Kč Objednat
13. 03. – 31. 03. 2024 19 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 69 990 Kč Objednat