Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

ARMÉNIE – GRUZIE

last-minute-trip.png ARMÉNIE – GRUZIE ***

Termín: so 1. června 2024 – so 8. června 2024 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha Ruzyně - letiště Václava Havla

Stravování: polopenze

last-minute-trip.png od 37 900 Kč

38 900 Kč

ARMÉNIE - GRUZIE

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Tbilisi - Velký Kavkaz - Ananuri - Stepansminda - Kazbek - Haghpat - Sagmosavank - Jerevan - Ečmiadzin - Zvartnoc - Chor Virap - Noravank - Garni - Geghard - Sevan - Gori - Uplisciche...

 

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

So 01.06.  -  So 08.06.2024         38.900,- Kč     Last minute  37.900,- Kč/os.

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) Arménie / Gruzie


 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 20 hod. odlet z Prahy přes Varšavu do Gruzie (čekání na přestupu cca 1,5 hod.).


2.den: V cca 4.30 hod. přílet do gruzínské metropole TBILISI, malebně rozložené na březích řeky Kura. Krátký transfer do hotelu. Odpočinek na pokojích. Po pozdní snídani prohlídka nejzajímavějších pamětihodností města: starobylé jádro s úzkými uličkami, chrámem Metechi ze 13. stol., synagogou a katedrálou Sioni; procházka po futuristickém Mostě míru; přejezd k monumentální soše "Matky Gruzie" a sestup k pevnosti Narikala, odkud se naskýtají krásné výhledy na centrum Tbilisi… V podvečer fakultativně relaxace v sirných lázních připomínajících dobu turecké nadvlády. Nocleh.


3.den: MCCHETA - prohlídka bývalého hlavního města a duchovního centra Gruzie s chrámem Džvari zbudovaným na skalním ostrohu a opevněnou katedrálou Sveticchoveli z 11. stol. (UNESCO). Zastávka v GORI, rodišti Josifa Vissarionoviče Stalina. Návštěva muzea oslavující kult tohoto nechvalně proslulého diktátora. Prohlídka unikátního prehistorického skalního města UPLISCICHE pocházejícího z prvního tisíciletí před Kristem (150 jeskynních místností a chodeb na ploše cca 8 ha). Návrat na ubytování.


4.den: Vyhlídková cesta tzv. Gruzínskou vojenskou silnici vedoucí pohořím VELKÝ KAVKAZ až do sousedního Ruska. Cestou návštěva působivého hradu ANANURI, jednoho z největších a nejkrásnějších pozdně feudálních architektonických komplexů Gruzie. Pokračování v panoramatické jízdě se zastávkou v průsmyku Džvari (2 400 m). Příjezd do stylového horského střediska STEPANSMINDA, odkud se vydáte džípy k poutnímu kostelíku GERGETI (2 170 m) s úchvatným panoramatem mohutných ledovců a majestátných štítů Kavkazu včele s legendární horou KAZBEK (5 047 m). Návrat na ubytování.


5.den: Přejezd do Arménie, země, která jako první na světě přijala křesťanství. Prohlídka výstavného kláštera HAGHPAT (UNESCO), představujícího vrchol místní religiosní architektury inspirované byzantskými i lidovými prvky. Návštěva fotogenického monastýru SAGMOSAVANK ze 13. stol., vystavěného na hraně impozantního kaňonu řeky Kasakh. Přejezd do Jerevanu. Ubytování.


6.den: Prohlídka JEREVANU, hlavního města Arménie (památník genocidy z roku 1915, muzeum Matenadaran s vzácnými rukopisy…). Exkurze do závodu NOY produkující světoznámý koňak (ochutnávka). Návštěva EČMIADZINU, sídla "katholikose" (hlavy Arménské apoštolské církve) se čtyřlístkem skvostných chrámů zapsaných na seznamu UNESCO. Zastávka u velkolepých pozůstatků katedrály ZVARTNOC ze 7. stol. Návrat na ubytování.


7.den: Návštěva mytického monastýru CHOR VIRAP s nádhernou siluetou biblické hory Ararat v pozadí. Největší zajímavostí je kromě chrámu Matky Boží také kobka sv. Řehoře, ve které tento světec strávil 13 let svého života, než vyléčil pohanského krále ze šílenství. Prohlídka atraktivního kláštera NORAVANK ležícího v krásném údolí lemovaném do červena zbarvenými skalami. Zvláštností je dvoupatrový kostel ze 14. stol. připomínající pohřební chrámy z počátku arménského křesťanství. Návrat na ubytování.


8.den: V nočních hodinách transfer na letiště. Odlet v cca 5.30 hod. Přílet do Prahy přes Varšavu v cca 12 hod. (čekání na přestupu cca 3,5 hod.)

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Tbilisi a Jerevan - Praha včetně odbaveného zavazadla

- dopravu klimatizovaným autobusem

- 6x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 6x polopenzi

- služby místního a českého průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- vstupné dle programu a spropitné pro místního průvodce a řidiče - cca 80 USD


 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- Last Minute sleva (akce platná do 29.02.2024) =  -1.000,- Kč/os.

komplexní cestovní pojištění, tarif K5S5/zóna2 = 114,- Kč/den

  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžk.pokoj = 7.300,- Kč (příplatek k ceně zájezdu)


 

GARANT ZÁJEZDU: CK MAMUT-TOUR s.r.o.

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

01. 06. – 08. 06. 2024 8 dní Polopenze Letecká last-minute-trip.png od 37 900 Kč Objednat