Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

ITÁLIE – APULIE

ITÁLIE – APULIE ***

Termín: po 7. října 2024 – po 14. října 2024 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha, letiště V.Havla (letecky)

Stravování: polopenze

od 28 500 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

ITÁLIE - APULIE

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Matera - Gallipoli - Lecce - Otranto - Ostuni - Alberobello - Locorotondo - Brindisi - Bari - Castel del Monte

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Po 07.10.  -  Po 14.10. 2024    28.500,- Kč    = VYPRODÁNO


 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 6 hod. odlet přímou linkou z Prahy do Bari. Prohlídka hradu CASTEL DEL MONTE (UNESCO), jedné z nejpozoruhodnějších a nejzáhadnějších památek italského jihu. Obrovská pevnost viditelná ze vzdálenosti mnoha kilometrů byla postavena v letech 1229 - 1240 za panování Fridricha II., císaře Svaté říše římské a je všudypřítomně provázena číslem osm – je vybudována z osmi zdí, má osm věží, osm oken a také osm pokojů. Návštěva přístavního BARI, metropole Apulie se zachovalým starým městem tvořeným labyrintem rušných ulic a náměstí dýchajících neobyčejnou atmosférou. Transfer do letoviska MARINA DI OSTUNI-VILLANOVA. Ubytování v hotelu cca 600 m od pláže. Nocleh.


2.den: Zastávka v okouzlujícím „bílém městě“ OSTUNI, situovaném na kopci s nádherným výhledem. V historickém centru naleznete spleť uliček, romantická zákoutí, katedrálu v pozdně gotickém slohu i Biskupský palác. Zajímavostí místního muzea je pak kostra těhotné ženy a jejího nenarozeného dítěte stará 28 000 let. Návštěva města ALBEROBELLO (UNESCO) známého díky své unikátní architektuře zvané „trulli“. Jedná se o bílé domky s kruhovým půdorysem a kamennou střechou, kterých je zde více než tisíc. Procházka městečkem LOCOROTONDO plným sněhobílých domů, kostelů a krásných zátiší, kde jako by se čas zastavil. Návrat na ubytování.


3.den: Návštěva města LECCE, honosící se přezdívkou „Barokní Florencie“ s řadou kupeckých domů, paláců, ale i církevních staveb zbudovaných z vápence. Prohlídka malebného městečka OTRANTO, jehož středověké centrum s úzkými pitoreskními uličkami a románskou katedrálou vyzdobenou jedinečnou mozaikovou podlahou obepínají mohutné hradby. Zastávka u fotogenického BAUXITOVÉHO JEZÍRKA, na jehož hladině se zrcadlí okolní hnědočervené svahy. Návrat na ubytování.


4.den: Volný den. Odpočinek u moře. Nocleh.


5.den: Prohlídka GALLIPOLI, starobylého města přezdívaného „Perla Jónského moře“, jehož historické jádro s křivolakými uličkami se rozprostírá na opevněném ostrově, který je s pevninou spojen kamenným mostem. Možnost krátké relaxace na místní písečné pláži s křišťálově čistou vodou. Přejezd na mys SANTA MARIA DI LEUCA, ležící na nejjižnějším cípu Apulie, na rozhraní Jónského a Jaderského moře. Výlet lodí podél skalnatého pobřeží s několika působivými jeskyněmi a přehlídkou prázdninových vil. Návrat na ubytování.


6.den: Dopoledne prohlídka BRINDISI, které je již od starověku významným přístavem pro obchod s východním středomořím a kde lze spatřit kostel San Giovani al Sepolcro z 11. stol. založený templáři podle vzoru skalního domu v Jeruzalémě a také pontifikální baziliku Cattedrale di Brindisi. Odpoledne odpočinek u moře v místě ubytování.


7.den: Návštěva úchvatného města MATERA (UNESCO), jehož stará část je jedním z nejdéle trvale osídlených míst na světě. Najdete zde původní kamenné domečky a stovky pozoruhodných skalních obydlí vytesaných do strmých stěn hluboké rokle. Není divu, že toto místo se stalo kulisou mnoha historických velkofilmů. Ubytování poblíž Bari.


8.den: V cca 10 hod. přílet z Bari přímou linkou do Prahy.

 

 


CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Bari - Praha včetně odbaveného zavazadla

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu klimatizovaným autobusem

- 6x ubytování v hotelu 3*, 1x ubytování v hotelu 3* u Bari (vždy 2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 7x večeře, 6x snídaně

- služby průvodce

- pobytovou taxu

- pojištění CK proti úpadku


 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné a výlet lodí (cca 80 €)


 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva LAST MINUTE (akce platí při objednání do 29.2.2024) = -900,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S = 42,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 5.000,- Kč

 

Aktuální podmínky cestování do země: Itálie

 

Garantem zájezdu je CK MAMUT TOUR

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

07. 10. – 14. 10. 2024 8 dní Polopenze Letecká vyprodáno od 28 500 Kč Objednat