Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

ITÁLIE – TOSKÁNSKO

ITÁLIE – TOSKÁNSKO ***

Termín: po 6. května 2024 – po 13. května 2024 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha, letiště V. Havla

Stravování: polopenze

od 29 990 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

ITÁLIE - TOSKÁNSKO

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Pisa - Florencie - Siena - San Gimignano - Arezzo - Orvieto - Pitigliano - Sovana - Montepulciano - Pienza - Tarquinia

V doprovodu průvodkyně Dany Vavrochové.
 



TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Po 06.05.  -  Po 13.05. 2024       29.990,- Kč     = VYPRODÁNO




PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 8 hod. odlet přímou linkou z Prahy do Pisy. Návštěva PISY, města proslaveného především svou "šikmou" věži, která s okolními cennými stavbami tvoří působivý architektonický komplex. Odpoledne návštěva starobylé LUCCY, rodiště italského hudebního skladatele Giacoma Pucciniho, malebného města s výstavnými románskými kostely a elegantními patricijskými domy obehnanými 4 km dlouhým prstencem hradeb. Ubytování v městečku Ronta.


2.den: Celodenní prohlídka jednoho z kdysi nejbohatších městských států - FLORENCIE, města, které je dnes pokladnicí architektonických památek i uměleckých skvostů a proto je jedním z turisty nejvyhledávanějších míst na světě (dóm Santa Maria del Fiore s kupolí, která je dodnes považována za zázrak stavitelství; radnice Palazzo Vecchio se zajímavým muzeem; světoznámá Galeria degli Uffizi ukrývající jednu z největších sbírek obrazů na světě, legendární "Most zlatníků"…). Návrat na ubytování.


3.den: Prohlídka SIENY (UNESCO) - perly Toskánska s četnými památkami gotické architektury (černobílý románsko-gotický dóm vystavěný z mramoru, polokruhové svažující se náměstí Piazza del Campo - dějiště tradičních závodů neosedlaných koní, Palazzo Pubblico, 102m vysoká věž Torre del Mangia…). Návštěva romantického SAN GIMIGNANA, jednoho z nejatraktivnějších míst této části Itálie. Středověký ráz centra dokreslují hradby a historické rodové věže, díky kterým se město honosí přezdívkou "středověký Manhattan". Návrat na ubytování.


4.den: Prohlídka nádherného města AREZZO, které zůstává neprávem na okraji zájmu turistů (katedrála Duomo San Donato, Palazzo Pretorio zdobený šlechtickými erby místodržících, náměstí Pizza Grande…). Ubytování v oblasti Orvieta.


5.den: Prohlídka starobylého města ORVIETO se skvostným Dómem řadícím se mezi opravdové klenoty italské gotiky. Vyhlášená jsou však i zdejší vína, stejně jako neobyčejná studna sv. Patrika opatřená spirálovým schodištěm. Ochutnávka pravé bůvolí mozzarelly. Přejezd k populárnímu vulkanickému jezeru BOLSENA (největší v Evropě), které svým návštěvníkům nabízí příjemné osvěžení. Zastávka ve stejnojmenném městečku, které se stalo dějištěm tzv. Bolsenského zázraku. Návrat na ubytování.


6.den: Návštěva úchvatného městečka PITIGLIANO zbudovaného na skále ze sopečného tufu. Díky početné židovské komunitě bylo v minulosti přezdívané "Malý Jeruzalém." Členité centrum tvoří tři souběžné ulice spojené asi šedesáti klikatými uličkami. Urbanistický celek připomíná kouzelný a záhadný labyrint, kterému chybějí jen jeho dávní židovští obyvatelé. Návštěva ospalé vesničky SOVANA, která má pouhých 130 obyvatel a tvoří ji jediná ulička spojující náměstíčko s kostelem Santa Maria na straně jedné a románskou katedrálu na straně druhé. Hlavní atrakcí je však blízké etruské pohřebiště, patřící mezi nejvýznamnější v celém Toskánsku. Poblíž lázeňského střediska SATURNIA relaxace v horké říčce tvořící okouzlující kaskády a soustavu přírodních bazénků s léčivou sirnou vodou. Návrat na ubytování.


7.den: V romantickém MONTEPULCIANU obklopeném vinohrady degustace červeného vína Nobile označovaného pro svoji jedinečnou kvalitu za "víno králů". Prohlídka malebného městečka PIENZA (UNESCO), o jehož architektonický rozkvět se zasloužil nejslavnější rodák - pozdější papež Pius II. Návštěva benediktského kláštera SANT´ANTIMO, krásné románské stavby zasazené do atraktivní, zvlněné krajiny olivových hájů a políček jižního Toskánska. Návrat na ubytování.


8.den: Návštěva města TARQUINIA s nekropolí (UNESCO) čítající více než 6 000 hrobek (zpřístupněno cca 20) pocházejících z období 8-2 stol. př.n.l. z nichž část je vyzdobena unikátními freskami s převážně náboženskými a mystickými motivy. Další ukázky a repliky sarkofágů jsou pak k vidění v místním archeologickém muzeu. Transfer na letiště v Římě. Přílet do Prahy v cca 21 hod.



CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Pisa - Řím - Praha včetně odbaveného zavazadla
- dopravu klimatizovaným autobusem
- 7x ubytování v hotelu*** (2-lůž. klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
- 7x polopenze vč. skleničky vína a vody
- český průvodce
- pojištění CK proti úpadku



CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění
- doporučená částka na vstupné = cca 80 €/os.



SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva First minute (akce platí do 29.02.2024) = -700,- Kč/os.
- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S = 42,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)
- 1 lůžkový pokoj = 3.500,- Kč

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

06. 05. – 13. 05. 2024 8 dní Polopenze Letecká vyprodáno od 29 990 Kč Objednat