Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

JAPONSKO

JAPONSKO ***

Termín: so 19. října 2024 – st 30. října 2024 (12 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně, letiště Václava Havla

Stravování: snídaně

od 85 990 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

JAPONSKO

 

Poznávací zájezd: Tokio - Nikkó - NP Fudži-Hakone - Fudži - Kamakura - Kjóto - Nara - Ósaka - Himedži - Hirošima. V ceně zájezdu 8 jízd slavným šinkansenem.

 

 

TERMÍNY A CENA ZÁJEZDU:

 1/  Po 03.06.  -  Pá 14.06.2024       83.990,- Kč       Last minute     81.990,- Kč/os.

2/  So 19.10.  -  St  30.10.2024       85.990,- Kč    = VYPRODÁNO

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 16 hod. odlet z Prahy přes Dubaj do Japonska (čekání na přestupu cca 3 hod.).


2.den:V odpoledních hodinách přílet do TOKIA - metropole země vycházejícího slunce, která je nejlidnatější městskou aglomeraci na světě a místem s neopakovatelnou atmosférou, kde se supermoderní technologie snoubí se starobylou orientální kulturou. Transfer na ubytování v centru města.


3.den: První část prohlídky TOKIA: nejstarší čtvrť Asakusa poničená bombardováním za 2. sv. války s nejnavštěvovanějším chrámem hlavního města - Sensódži, který ukrývá vzácnou zlatou sošku bohyně milosrdenství; vstupní brána Kaminarimon vyzdobená obřím lampionem; vyhlídková plavba lodí po řece Sumida; stylová císařská zahrada Hamarikjú - zelená oáza a místo odpočinku uprostřed zástavby mrakodrapů; přesun do oblasti tokijské zátoky se siluetou visutého mostu Rainbow Bridge; populární nákupní a zábavní čtvrť Odaiba; finanční distrikt Ginza s butiky nejluxusnějších světových značek; futuristické Tokijské kongresové centrum vystavěné ze skla a oceli ve tvaru lodi… Návrat na ubytování.


4.den: Celodenní výlet za hranice pulsujícího velkoměsta - do atraktivní oblasti NP FUDŽI-HAKONE zahrnující jízdu vlakem, lodí i lanovkou. Nenáročná procházka exotickou přírodou s neopakovatelnými výhledy na posvátnou sopku FUDŽI, která je nejvyšší horou celého ostrovního státu a jejíž špička pokrytá sněhem je neodmyslitelnou součástí reklamních prospektů cestovních kanceláří. Odpoledne relaxace v tradičních termálních koupelích Onsen, patřící k oblíbenému způsobu odpočinku místního obyvatelstva. Večer dokončení prohlídky TOKIA: obchodní a administrativní centrum Šindžuku s nejrušnějším železničním nádražím na světě a množstvím moderních výškových budov v čele s Tokijskou radnicí, odkud lze z výšky 200 m nad zemí vychutnat nádherné večerní panorama; procházka okrskem Kabukičó - bývalým doupětem proslulé mafie Jakuza - dnes "vykřičenou" čtvrtí zábavních podniků nejrůznějšího druhu. Návrat na ubytování.


5.den: Přejezd do NIKKÓ (UNESCO), příjemného horského střediska situovaného uprostřed prastarých cedrových lesů. Návštěva svatyně Tóšógú zasvěcené Iejasu Tokugawa, prvnímu šogunovi tohoto slavného rodu, na jejíž velkolepé výzdobě pracovalo po 2 roky na 15 000 řemeslníků. Prohlídka úchvatného chrámového komplexu Rinnódži a krásné přilehlé zahrady Šójó-en. Pokračování k šintoistické svatyni Futarasan s fotogenickým, červeně natřeným můstkem Šinkjó. Návrat na ubytování.


6.den: Hodinová cesta vlakem do starobylého města KAMAKURA, bývalé metropole země: socha velkého bronzového Buddhy - Daibucu, který se díky vlně tsunami ocitl pod širým nebem (možnost návštěvy útrob 13 m vysoké sochy); chrám Hasedera s pozlacenou, 9 m vysokou sochou bohyně milosrdenství vyřezanou z jednoho kusu dřeva; šintoistická svatyně Hačimandžingú - duchovní centrum oblasti. Dvouhodinový přejezd slavným Šinkansenem z Tokia do Ósaky.


7.den: Celodenní prohlídka KJÓTA, historické residence císařů, díky jejichž působení se město na dlouhá staletí stalo kulturním a duchovním centrem celého japonského souostroví. Při troše štěstí zde potkáte i opravdovou Gejšu v kimonu a tradičních dřevácích geta, s tváří bílou jako sníh a drdůlky zdobenými dlouhými dřevěnými jehlicemi. Na vlastní oči se budete moci přesvědčit, že Kjóto a jeho okolí je opravdovou pokladnicí historických památek, o čemž svědčí fakt, že hned sedmnáct objektů je zapsáno na seznamu UNESCO. Prohlídka chrámů Kijomizudera (tzv. Kláštera čisté vody) a Nanzendži, stejně jako "Zlatého" a "Stříbrného" pavilónu (působiště zenové sekty Rinzai) obklopeného vysoce ceněnými zahradami. Návrat na ubytování. Večer možnost zhlédnutí folklorního představení ve čtvrti Gion.


8.den: Výlet do nedalekého okouzlujícího města NARA s množstvím volně se pohybujících srn žebrajících od turistů sušenky: chrám Tódaidži s největší dřevěnou budovou na světě ukrývající další z gigantických soch Buddhy. Cestou zpět zastávka v chrámu Fénixe, jež je vyobrazen na 10 jenové minci, a který je spojený s pěstováním speciálního zeleného čaje (možnost ochutnávky a nákupu). Podvečerní procházka neobyčejnou, 3 km dlouhou řadou bran zasvěcených bohyni Inari (místo natáčení filmu Gejša). Návrat na ubytování.


9.den: Výlet Šinkansenem do nechvalně proslulého města HIROŠIMA (Muzeum atomové bomby, Památník míru, ruiny budovy Centra na podporu průmyslu - symbol hirošimské atomové zkázy). Odpoledne cesta na posvátný ostrov MIJADŽIMA s plovoucí branou Torii, jednou z nejfotografovanějších památek v Japonsku. Chybět nebude ani Svatyně Ucukušima, pavilon Senjókaku a další památky. Návrat na ubytování.


10.den: Dopoledne prohlídka zámku NIDŽÓ, rezidence šogunů s bohatou vnitřní výzdobou. Přejezd rychlovlakem Šinkansen do HIMEDŽI se samurajským hradem, který je nejzachovalejší středověkou památkou v Japonsku. Nachází se v krásném přírodním prostředí a ve svém exteriéru kombinuje jak zdobné tak obranné prvky. Právem se tato stavba stala filmovou kulisou snímků jako Poslední Samuraj, Ran či jedné z Bondovek. Návrat na ubytování. Procházka noční Ósakou. Nocleh.


11.den: Návštěva ÓSAKY, významného přístavu na poloostrově Honšú, místa odkud se do celého světa rozšířily instantní nudle (dominanta města - futuristický mrakodrap Umeda s otevřeným vyhlídkovým ochozem přístupným po eskalátorech vedoucích ze sousední věže; Ósacký hrad s muzeem dokumentujícím dějiny města; ochutnávka vyhlášených specialit ve čtvrti Namba; procházka "retročtvrtí" Šinsekai…). Transfer na letiště. Ve večerních hodinách odlet přes Dubaj zpět do ČR (čekání na přestupu cca 4 hod.).


12.den: Přílet do Prahy v cca 13 hod.

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Tokio a Ósaka - Praha (Emirates)

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- veškerou dopravu a transfery dle programu (mezi městy je přeprava zajištěna vlaky a superexpresy Šinkansen; během prohlídek měst se využívá MHD)

- 9x ubytování v hotelu (2 lůžkové pokoje s manželskou postelí a vlastním sociálním zařízením)

- 9x snídani (zpravidla formou bufetu; se zajištěním dalšího stravování během zájezdu bude nápomocen průvodce - ochutnávat budete moci místní speciality i využívat služeb zavedených fast food řetězců)

- služby průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- vstupné dle programu = cca 120 USD

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

-  sleva Last minute (akce platí do 29.02.2024): -2.000,- Kč

-  komplexní cestovní pojištění, tarif K5S7, zóna 2 = 129,- Kč/den

  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- příplatek za pokoj s oddělenými lůžky - cena za osobu a zájezd: 2.500,- Kč

- příplatek za 1-lůžkový pokoj: 17.500,- Kč

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19):  Japonsko

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

03. 06. – 14. 06. 2024 12 dní Snídaně Letecká last-minute-trip.png od 81 990 Kč Objednat
19. 10. – 30. 10. 2024 12 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 85 990 Kč Objednat