Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

MALAJSIE – SINGAPUR

MALAJSIE – SINGAPUR ****

Termín: pá 30. června 2023 – čt 13. července 2023 (14 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha, letiště V.Havla

Stravování: snídaně

od 0 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

MALAJSIE - SINGAPUR

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: ´Singapur - Kuala Lumpur - Putrajaya - Melaka - Batu Caves - Gua Tempurung - Ubudiah - Penang - George Town - Langkawi..., průvodkyně: Zuzana Suttnerová

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU 2023:

1.den: V cca 16 hod. odlet z Prahy přes Dubaj do Malajsie.


2.den: V cca 14.30 hod. přílet do KUALA LUMPUR. Transfer na ubytování. Návštěva vyhlídkové plošiny telekomunikační věže Menara KL Tower nabízející dech beroucí panorama v čele se symbolem města - velkolepým mrakodrapem Petronas Tower se dvěma věžemi propojenými můstkem (do roku 2004 se jednalo o nejvyšší budovu světa). Procházka večerním centrem s ochutnávkou místní kuchyně ve stánky překypující ulici Jalan Alor. Nocleh.


3.den: Prohlídka KUALA LUMPUR, v němž se fascinujícím způsobem mísí čínské, indické a malajské stavby s moderními budovami (Náměstí nezávislosti s pohádkovou budovou Nejvyššího soudu, mešita Masjid Jamek postavená ze střídavě růžových a bílých cihel, čínská čtvrť …). Návštěva moderního města PUTRAJAYA, budoucí metropole země, kde zeleň a vodní plochy tvoří 70% rozlohy. Dominantou centra je zajímavě pojatá mešita Putra Mosque s velkou růžovou kopulí, sousední minaret o výšce 116 m a budova úřadu premiéra, tzv. Perduna Putra. Návrat na ubytování.


4.den: Celodenní výlet do výstavného přístavního města MELAKA (UNESCO), jehož architekturu výrazně poznamenalo období vlády Portugalců a Holanďanů. Plavba lodičkou po řece. Návrat na ubytování.


5.den: Prohlídka BATU CAVES, nejvýznamnější hinduistické svatyně mimo Indii, představující úžasný jeskynní systém, jehož vchod přístupný po 272 schodech střeží obří socha boha Murugana. Odpoledne příjezd do malebné horské oblasti CAMERON HIGHLANDS. Exkurze do továrny na zpracování čaje, který zde začali v roce 1929 pěstovat Angličané. Chybět nebude samozřejmě ani ochutnávka s krásným výhledem na zelené plantáže čajovníku. Nocleh.


6.den: Návštěva motýlí a jahodové farmy. Prohlídka vápencové jeskyně GUA TEMPURUNG s bohatou krápníkovou výzdobou. Zastávka u fotogenické mešity UBUDIAH v Kuang Kangsar, městě, které se stalo sídlem Perackého Sultána. Přejezd po nejdelším malajském mostě na ostrov PENANG. Ubytování v GEORGE TOWNU - historické metropoli ostrova zapsané díky množství zachovalých koloniálních staveb na seznamu UNESCO. Navečer ochutnávka pouliční gastronomie, která patří mezi nejlepší v celé Malajsii. Nocleh.


7.den: Prohlídka GEORGE TOWNU a okolí (pevnost Cornwallis; Viktoriiny hodiny; okázalý klanový dům Khoo Kongsi; chrám Kuang Yin teng zahalený v dýmu vonných tyčinek; zajímavé ukázky "street art", dřevěné domečky Clan Jetties; lanovkou na vyhlídku Penang Hill tyčící se 833 m vysoko; působivý chrámový komplex Kek Lok Si kombinující thajské, barmské a čínské stavební prvky…). Návrat na ubytování.


8.den: Ranní trajekt (cca 2,5 hod.) na ostrov LANGKAWI, který je součástí stejnojmenného souostroví v Andamanském moři nedaleko Thajska. Jedná se o bezcelní oblast, která je díky krásným plážím a hornatému vnitrozemí porostlému bujnou vegetací považovaná za tropický ráj Malajsie. Ubytování v resortu cca 5 min chůze od PANTAI CENANG - nejznámější pláže s bělostným pískem a zelenomodrou vodou. V okolí se nachází řada restaurací a stánků s občerstvením. Známé akvárium je vzdálené necelých 10 min. chůze. Odpočinek u moře. Nocleh.


9. - 10.den: Relaxace na pláži. Koupání. Během pobytu možnost fakultativního výletu lanovkou na 700 m vysoký vrchol GUNUNG MAT CINCANG se 125 m dlouhou zavěšenou lávkou umožňující ohromující výhled na celé souostroví. Absolvovat (za příplatek) lze rovněž projížďku lodičkou geoparkem KILIM představující atraktivní podívanou vedoucí porostem mangrovů se siluetou vápencových skalních útvarů (zastávka na rybí farmě, pozorování lovících orlů…)


11.den: Odlet do Singapuru. Transfer do hotelu situovaného ve čtvrti Bugis, cca 5 min. chůze od stanice metra. Procházka pulsující Arabskou čtvrtí s řadou restaurací a orientálních krámků soustředěných nedaleko Sultánovy mešity. Nocleh.


12.den: První část prohlídky SINGAPURU - atraktivního městského státu, který je originální směsicí asijské, koloniální i moderní architektury zastoupené četnými mrakodrapy: návštěva exotické "Malé Indie" protkané nezaměnitelnou vůní koření (tržiště, pestrobarevný hinduistický chrám Sri Veeramakaliamman zasvěcený bohyni Kálí…), neobyčejný zahradní komplex Gardens by the Bay s futuristickými stromy "Supertrees" vybavenými solárními panely a spojenými visutou lávkou; součástí parku je i Flower Dome - největší skleník na světě plný květů ze středomořských a polosuchých oblastí a také neméně impozantní Cloud Forest - skleník tropických rostlin pyšnící se nejvyšším vnitřním vodopádem světa; nádherné panorama z vyhlídky ikonické budovy obchodního centra a hotelu Marina Bay Sands (svého času nejdražší stavba světa) - architektonické perly v podobě tří věží propojených gigantickou střešní terasou zahrnující mimo jiné restauraci a 150 m dlouhý bazén; večer shlédnutí úchvatné světelné a zvukové show v Gardens by the Bay. Návrat na ubytování.


13.den: Dokončení prohlídky "Města lvů", jehož upravenost a dokonalá čistota jsou pověstné: Koloniální čtvrť (proslulý hotel Raffles, katedrála sv. Ondřeje, Národní galerie, Parlament…); Čínská čtvrť s nezaměnitelnou atmosférou a mnoha zajímavými chrámy, ale paradoxně i hinduistickým svatostánkem Sri Mariamman; vycházka po Riverside, kdysi špinavou obchodní čtvrtí, která se za pomoci výstřední architektů proměnila na populární zábavní čtvrť s mnoha restauracemi a bary; symbol města Merlin - napůl ryba a napůl lev chrlící vodu; účast na neopakovatelném laserovém představení za doprovodu působivých vodotrysků. Transfer na letiště.


14.den: V cca 1 hod. v noci odlet přes Dubaj zpět do Evropy. Přílety do Prahy v cca 13 hod.

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Kuala Lumpur a Singapur - Praha včetně odbaveného zavazadla (Emirates)

- vnitrostátní letenku Langkawi - Singapur včetně odbaveného zavazadla

- trajekt Penang - Langkawi

- 2 denní neomezenou jízdenku na MHD v Singapuru

- dopravu klimatizovaným autobusem

- 11x ubytování v hotelu**** (2 lůžkové klimatizované pokoje s vlastním sociálním zařízením; většina hotelů je vybavena bazénem)

- 11x snídani

- služby průvodce

- pobytové a turistické taxy

- pojištění CK proti úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné = cca 150,- USD

- spropitné pro řidiče a místního průvodce

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva First minute (akce platí do 15.03.2023) = -2.000,- Kč

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S5/zóna2 = 114,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 15.500,- Kč

 

 

POŘADATEL ZÁJEZDU: CK MAMUT TOUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

30. 06. – 13. 07. 2023 14 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 0 Kč Objednat