Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

MEXIKO – Velký okruh

last-minute-trip.png MEXIKO – Velký okruh ****

Termín: so 23. listopadu 2024 – pá 6. prosince 2024 (14 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha-Ruzyně, letiště V.Havla

Stravování: polopenze

last-minute-trip.png od 85 980 Kč

86 980 Kč

MEXIKO - Velký okruh 

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD po největších krásách Mexika: Teotihuacan, Mexico-City centrum, SVATYNĚ GUADALUPE, MUZEUM ANTROPOLOGIE, TULA, město Chiapa de Corzo, Canyon Sumidero, SAN JUAN CHAMULA, SAN CRISTOBAL, VillahermosaPALENQUE, CAMPECHE, UXMAL, MÉRIDA, CHICHÉN ITZÁ, CANCÚN, TULUM a COBA. Zájezd zahrnuje prohlídku toho nejlepšího, co může Mexiko nabídnout. Cena zahrnuje všechny vstupy na popsané výlety včetně projížděk lodí v Mexico-City a kaňonu Sumidero. Pobyt u Karibského moře s možností mnoha výletů je se službami All Inclusive.

 

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:  

So 23.11.  -  Pá 6.12.2024  86.980,-      LAST MINUTE    85.980,- Kč/os.     
 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1. den: PRAHA - MEXICO-CITY, TRANSFER DO HOTELU

Brzy ráno odlet z Prahy s přestupem v Amsterdamu do Mexico-City. Transfer do hotelu. Večeře. Ubytování na 4 noci.

  

hotel Royal Reforma                         hotel Royal Reforma                             hotel Royal Reforma


2. den: MEXICO CITY - PROCHÁZKA CENTREM - XOHIMILCO - nákup WALMART

Snídaně. Navštívíme centrum Mexico-City (UNESCO světové kulturní dědictví) s hlavním náměstím Zócalo, Národním palácem s nástěnnými malbami Diega Rivery (životní druh Fridy Kahlo) na Národním paláci. Dále si prohlédneme Metropolitní katedrálu a zvenku se podíváme na trosky bývalého aztéckého hlavního chrámu Temple Mayor. Poté přejezd na jih města do čtvrti Xohimilco na folklórní výlet lodí po původních kanálech vystavěných Aztéky. Během plavby tradiční pozdní oběd na palubě bárky. Nákup ve Walmartu - nejlevnější nákup nejen Tequily pouhých 10 min od hotelu. Návrat do hotelu. Nocleh.

  

Mexico-City, náměstí Zocalo            Národní palác                                           Xohimilco


3. den: MEXICO CITY - SVATYNĚ GUADALUPE - PIRAMIDES TEOTIHUACAN

Snídaně. Přejezd z Mexico City do vesnice Teotihuacán asi 60 kilometrů severovýchodně od hlavního města. Cestou zastávka u jedné z nejvýznamnějších náboženských památek Latinské Ameriky: svatyně Panny Marie Guadalupské na severovýchodním cípu Mexico City, poutního místa, které každý rok navštíví několik miliónů poutníků z celé latinské Ameriky. Prohlédneme si Starou a Novou bazilikuTepeyac HillCapilla de Indios. Poté navštívíme nejpůsobivější archeologické naleziště středohoří: Teotihuacán (UNESCO).  Ústřední osou archeologického areálu, který býval zároveň náboženským a správním centrem města, je Calzada de los Muertos (Cesta mrtvých) - 2 kilometry dlouhá výstavní starověká avenue lemovaná zbytky šlechtických a kněžských paláců, chrámů a pyramid. Na jednom jejím konci stojí chrám Quetzalcóatla s kamennými zpodobeními tohoto boha - Opeřeného hada, na druhém Pyramida Měsíce a dále pak majestátní Pyramida Slunce.  Oběd formou bufetu. Během oběda vás čeká hudební vystoupení tria s mexickou hudbou a prezentace aztéckých tanečnic..Poté odjezd zpět do Mexico City.  Návrat do hotelu. Nocleh.

  

Teotihuacan - Cesta mrtvých               Pyramida Měsíce                             Pyramida Slunce (v dáli vlevo)

4. den: MEXICO CITY - TULA - MUZEUM ANTROPOLOGIE

Snídaně. Transfer do města TULA - prohlídka světoznámého centra Toltécké říše. Na místě naleznete tři chrámy ve tvaru zkosených pyramid, sloupce v podobě stylizovaných lidských postav a hlavně vysoké sochy, tzv. Atlanťany. Návrat do hlavního města, návštěva jednoho z nejlepších světových muzeí - Muzeum antropologie. Sály v přízemí obsahují sbírky věnované předkolumbovskému Mexiku, v patře uvidíte, jak jednotlivé domorodé národy současného Mexika žijí dnes. V přízemí najdete celou plejádu prehispánských kultur, Olméky z oblasti Mexického zálivu počínaje, přes Teotihuacán, Zapotéky a Mixtéky z oblasti dnešního státu Oaxaca, Toltéky a Aztéky, až po Maye z poloostrova Yucatán. Návrat do hotelu. Večeře. Nocleh.

  

Tula                                                           TUla                                                Muzeum Antropologie


5. den: Přelet Mexico-City  -  Tuxtla Gutierez - Chiapa de Corzo

Oproti minulým létům ušetření téměř 17 h přejezdu mezi hlavním městem a Tuxtlou. Snídaně, přejezd na letiště a přelet do Tuxtly Gutierez. Vyzvednutí zavazadel a krátký přejezd do Chiapa de Corzo - prohlídka města založeného v roce 1528. Původně zde bylo území Indiánů kmene Chiapa. Toto město je typické výrobou smaltovaných předmětů. Převažuje zde čistě koloniální architektura. Architektonickou perlou města je fontána na hlavním náměstí, která zpodobňuje španělskou korunu. Případná návštěva Musea da Laca. Ubytování v hotelu. Večeře. Nocleh.

  

Chiapa de Corzo                               Chiapa de Corzo                                     Chiapa de Corzo


6. den: CANYON SUMIDERO - SAN JUAN CHAMULA - SAN CRISTOBAL

Snídaně. Výlet lodí po řece Grijalva do kaňonu Sumidero, kde se tyčí skalnaté strmé stěny po obou stranách kaňonu do výšky přes 1.000 m. Nachází se zde mimořádná flóra i fauna včetně krokodýlů. Poté projížďka pokračuje návštěvou indiánských komunit San Juan Chamula a Zinacantán - typická místní města, kde si lidé dosud udržují své tradice včetně jazyka. Odpolední přejezd vysoko do hor do města San Cristóbal de las Casas. Pěší prohlídka města. Návrat do Chiapa de Corzo. Večeře v hotelu.

  

Canyon Sumidero          Canyon Sumidero                                Canyon Sumidero


7. den: CHIAPA DE CORZO -  VILLAHERMOSA  -  PALENQUE

Snídaně. Časný dlouhý přejezd do Palenque přes Villahermosu. Návštěva parku/muzea La Venta ve Villahermose a pokračování do Palenque  do hotelu na přenocování. Večeře v hotelu.

  

Villahermosa                                         Palenque                                          Palenque
 

8. den: PALENQUE - CAMPECHE

Snídaně. Hluboko v džungli mexického státu Chiapas se na okraji nízkých kopců ukrývají pozůstatky dávného mayského města Palenque. Jde o jednu z nejmystičtějších mayských archeologických lokalit. Díky pralesnímu prostředí, které ho obklopuje, působí město tajemně a impozantně. Nejdůležitější dochované objekty jsou označovány jako Central Palenque, patří k nim Chrám slunce, Chrám nápisů, Palác a Chrám XIV. Stojí zde také mnoho menších chrámů, které jsou také bohatě zdobeny skulpturami a kamennými reliéfy. V okolní neproniknutelné džungli se stále ještě nachází mnoho objektů, které čekají na své odkrytí. Atmosféra je zde proto opravdu tajemná. Přejezd poblíž krásného opevněného města Campeche. Kousek odtud se nachází úchvatný panoramatický výhled na Mexický záliv. Večeře v hotelu.

  

Palenque                                              Palenque                                              Palenque
 

9. den: CAMPECHE - UXMAL - MÉRIDA

Snídaně. Ranní krátká procházka městem Campeche. Odjezd do Uxmalu, jednoho z nejdůležitějších měst na Yucatanu a v době své největší slávy mezi 600 - 1000 n.l. v něm žilo až 25 000 obyvatel. Uxmal znamená v mayštině "třikrát postavený" a zřejmě odkazuje na skutečnost, že hlavní pyramida ve městě byla několikrát přestavována. Do dnešních dnů se našlo pět menších pyramid uvnitř té velké. Nejvyšší stavba v Uxmalu se jmenuje Pyramida kouzelníka, měří 35 metrů a má elipsovou základnu. Na vrcholu pyramidy je chrám, formovaný do obrovské podobizny boha deště Chaka. Jednou z nejpozoruhodnějších staveb Uxmalu je Quadrangulo de las Monjas neboli Čtyřhran jeptišek. Palác guvernéra - nádherná stavba, která je mnoha odborníky považovaná za vůbec nejkrásnější stavbu puuckého stylu. Před palácem je umístěn dvouhlavý Jaguáří trůn, odkud panovník sledoval Venuši v podobě jitřenky. Rozhodně doporučujeme výstup na 32 metrů vysokou Velkou pyramidu, ze které je skvostný pohled směrem na Pyramidu kouzelníka, dále můžete obdivovat zbytky Holubího domu a Hřiště na pelotu.  Přejezd do Meridy (díky obchodu se sisalem - města s nejvyšším počtem milionářů na počet obyvatel). Prohlídka bílého města se známou Montejo Avenue, oltářem vlasti, hlavním náměstím, s nejstarší katedrálou na americkém kontinentě a Palácem vlády. Vycházka v koloniálním historickém centru města, návštěva katedrály. Večeře v restauraci. Ubytování, nocleh.

  

Uxmal - pohled na celý areál            Pyramida kouzelníka                             Pyramida kouzelníka               

  

Pyramida kouzelníka + Čtyřhran jeptišek      Holubí dům                                  Mérida
 

10. den: MÉRIDA - CHICHÉN ITZÁ - CANCÚN

Snídaně. Odjezd do Chichén Itzá, nejvýznamnějšího mayského místa v Mexiku, prohlášeného za světové dědictví UNESCO a jedno z novodobých 7 divů světa. Na místě je k vidění Observatoř,  kde se můžete přesvědčit o pokročilých astronomických znalostech tehdejšího obyvatelstva. Navštívíme pyramidu známou jako "hrad" nebo chrám Kukulcan, Míčové hřiště, chrám Skull, Plošinu orlů a jaguárů, Skupinu Tisíce sloupů, chrám válečníků, náměstí a posvátné studny. Přejezd do Cancúnu. Ubytování v 3,5*** hotelu Cancún Bay Resort (oficiálně 3*** , ale hodnocení 4 -5 ****se službami all inclusive - 3 noci).  

  

Chichén-Itzá - Observatoř Caracol             Chrám Kukulcan                             bůh deště Chac Moll

  

Chichén-Itzá - Chrám válečníků      Chichén-Itzá - Chrám válečníků            Cenote nedaleko Chichén - Itzá 

  

11. den: CANCÚN, ALL INCLUSIVE

Koupání na nejkrásnějších plážích Karibiku. Odpočinek. Případně fakultativně výlet na ostrov  Isla Mujeres.

   

hotel Cancún Bay Resort                          Cancún Bay Resort                     Isla Mujeres
 

12. den: CANCÚN, ALL INCLUSIVE, TULUM - COBA

Snídaně. Dopoledne návštěva archeologických nalezišť v Tulumu, která se nacházejí se nad malým útesem, 15 metrů nad Karibským mořem. Největším lákadlem Tulumu je kombinace impozantních ruin s úžasnými tóny Karibského moře. Tulum v mayštině znamená "zeď", protože se jedná o opevněné město, jedno z nejstarších v karibské oblasti. Přejezd do archeologického naleziště Coba, které se nachází uprostřed impozantní džungle, které je spolu s Tikalem považováno za jedno z nejvýznamnějších obřadních středisek klasické éry Mayů. V podvečer příjezd zpět do hotelu.

  

Tulum                                                 Tulum                                                    Tulum

  
Cobá - Pyramida Nohoch Mull - výstup na 42 m vysokou pyramidu              Cobá


13. den: CANCÚN, ALL INCLUSIVE

Cancún, koupání. Transfer na letiště. Odlet zpět do ČR.

   

Cancún                                              Cancún                                           Cancún - panorama
 

14. den: Přílet s přestupem v Amsterdamu do Prahy.

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenky Praha - Amsterdam - Mexico City, Mexico-City - Tuxtla Gutierez, Cancún - Amsterdam - Praha

- všechny letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo / 23 kg/os.

- dopravu místním klimatizovaným autobusem

- 9x ubytování v hotelech 4**** během cesty s polopenzí (snídaně a buď oběd nebo večeře - viz popis v programu) ve 2-lůžkových pokojích s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením

- 3x ubytování v Cancúnu v hotelu 3,5*** all inclusive (s hodnocením 4,5*****) ve 2-lůžkových pokojích s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením

- všechny popsané výlety včetně vstupů, popsané výlety lodí

- spropitné pro nosiče zavazadel na hotelech

- služby českého průvodce, místního průvodce

- zákonné pojištění CK proti úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- spropitné řidiči a místnímu průvodci (cca 40,- USD/os.)

- nápoje v hotelech - kromě snídaní a kromě Cancúnu, konzumaci obsahu minibarů na pokojích

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva LAST MINUTE  (akce platí při objednání zájezdu do 31.03.2024) = -1.000,- Kč/os.

komplexní cestovní pojištění, tarif K5S7, zóna 2 = 129,- Kč/den

  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 14.700,- Kč

 

 

PŘEDPOKLÁDANÉ ČASY LETŮ:

KL 1354 23.11.2024 PRG - AMS 11:25 - 13:05

KL 685 23.11.2024 AMS - MEX 14.30 - 19.35

KL 690 05.12.2024 CUN - AMS 17:05 - 8:30 (06.12.24)

KL 1355 06.12.2024 AMS - PRG 12:15 - 13:40

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

23. 11. – 06. 12. 2024 14 dní Polopenze Letecká last-minute-trip.png od 85 980 Kč Objednat