Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

PERU – To nejlepší z Peru

PERU – To nejlepší z Peru ***

Termín: út 14. května 2024 – st 29. května 2024 (16 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně, Letiště V. Havla

Stravování: snídaně

od 90 990 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

PERU

Poznávací  zájezd po stopách indiánských civilizací nás zavede do jedné z nejzajímavějších zemí jihoamerického kontinentu, do Peru. Cestovat budeme pronajatým autobusem s místním i českými průvodci (Mgr. Michalem Jirmanem a Mgr. Markétou Jirmanovou). Ubytování máme zajištěno v 3*** hotelech se snídaní. Na své cestě zavítáme do And, prohlédneme si místa dávných civilizací, navštívíme místní indiány, budeme pozorovat místní faunu i flóru. Necháme se okouzlit bájným Macchu Picchu, poplavíme se na vlnách tajemného jezera Titicaca. Vzneseme se nad geoglyfy na pláni Nazca. Na krátký čas zavítáme i k Tichému oceánu. Ochutnáme ceviche, smažené morče či pisco a inka kolu.

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Út 14.05.  -  St 29.05.2024      90.990,- Kč = VYPRODÁNO

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) Peru


 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1. den: Odlet z Prahy přes Amsterdam v cca 06.05 hod., přílet do Limy v cca 15.25 hod. tamního času (22.25 hod. v ČR), transfer na ubytování v Limě, nocleh.


2. den: LIMA - návštěva vyhlášeného Muzea Larco Herrera – seznámení s historií Peru díky archeologickým nálezům. Prohlídka centra koloniální historické Limy. Společná návštěva Kláštera Svatého Františka, skvost barokní architektury 17. století, náměstí Plaza de Mayor s Prezidentským palácem, kde byl zavražděn conquistador Hernando Pizzaro, místní katedrála, kde jsou ostatky Pizzara uloženy. Individuální večerní program. Možnost ochutnávky první peruánské speciality ceviche (vyslovuje se "seviče" - připravuje se ze syrového rybího masa, které se nakrájí na malé kousky a marinuje se několik hodin v citronové nebo limetové šťávě a pak se smíchá s nakrájenou cibulí, chilli papričkami a dalšími ingrediencemi). Nocleh v Limě.

 

Lima náměstí Plaza Mayor

 

3. den: Transfer na letiště a přelet do Cuzca, bývalého centra Incké říše, ukrývajícího se hluboko v srdci And v nadmořské výšce 3 400 m n. m.. Transfer na ubytování. Společná procházka na náměstí Plaze de Armes. Prohlídka kostela Iglesia de la Compania de Jesus z 16. století, ze kterého je mimo jiné krásný výhled na jedno z nejkrásnějších náměstí Jižní Ameriky. Doporučujeme i návštěvu legendami opředené katedrály, postavené na základech inckého paláce. Poté individuální program, možnost ochutnání další peruánské speciality zeleninové polévky quinoa. Nocleh v Cuzcu.

  

Cuzco tržiště                                   náměstí Plaza de Armes                        Cuzco - Plaza de Armes

 

4. den: Snídaně v hotelu. Ráno návštěva trhu Pisaq v Posvátném údolí. Odpoledne návštěva zřícenin Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara a Tambomachay a pěší prohlídka historického centra Cuzca - chlouby incké architektury - pevnosti Koricancha. Nocleh.

    

Cuzco - katedrála                               Pevnost Sacsayhuaman

 

Pevnost Sacsayhuaman                                                                                     Pisaq

 

5. den: Jeden z novodobých divů světa, legendární Macchu Picchu, zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. Brzké ranní vstávání, transfer na železniční stanici, odtud pak vlakem údolím řeky Urubamby v Andách až pod bájné „Ztracené město Inků“ do Macchu Picchu Pueblo, dříve Aquas Calientes. Cesta místním autobusem serpentinami až k branám ruin. Prohlídka archeologického naleziště Macchu Picchu s podrobným výkladem místního průvodce. Překrásné výhledy na okolní hory s vrcholy Macchu Picchu a Hayna Picchu. Zpět pak přes hory návrat do Cuzca. Individuální večeře a procházka Cuzcem.

  

  

 

 

6. den: Přesun do města Puno na březích jezera Titicaca (cca 380 km, 8 h cesty). Fotogenická vesnička Andahuaylillas s kostelem San Pedro, kde se prolínají tradiční náboženské obřady s katolictvím. Incké archeologické naleziště Raqchi s chrámem boha Viracochi. Nejvyšší bod mezi Cuzcem a Punem, sedlo La Raya (4 338 m n. m.). Ubytování v Punu. Poté individuální program, možnost ochutnání další peruánské speciality cuy, výtečně připraveného morčete.

 

první pohled na jezero Titicaca - které vždy připomíná moře                      Andahuaylillas

  

kostel Andahuaylillas - nádherný interier kostela      Raqchi 

 

naivně jsme si mysleli, že v průsmyku La Raya 4.338 m/m jsme nejvýše - za dva dny jsme překonali 4.910 m!

 

7. den: Celodenní výlet k jezeru Titicaca v nadmořské výšce 3 800 m n. m. Cesta motorovou lodí na plovoucí rákosové ostrovy Uros, ukázka jak zde žijí místní lidé. Případné koupání na ostrově Taquile, obydleném více než 10 tisíc let. Seznámení s životem původních indiánů, kteří zde žili již před 10 000 lety. Zpáteční poklidná plavba po jezeře do Puna na nocleh. Individuální večeře v místních restauracích.

  

Plovoucích ostrovy Uros na jezeře Titicaca, kde nám místní Indiáni předváděli jak žijí a co vyrábějí

  

na jezeře Titicaca si účastník zájezdu Jarda vyzkoušel, jaká je dřina veslovat ve velké rákosové lodi a vézt na ní přes 20 turistů

 

8. den: Přejezd do města Chivay, vstupní brány do kaňonu Colca (cca 6 hodin). První zastávka u archeologického naleziště nekropole Sillustani, areálu s válcovitými pohřebními věžemi "chullpas" a nádherným výhledem na přilehlou lagunu Umayo. Cestou zastávka v sedle Patapampa v nadmořské výšce 4 910 m n. m., nejvyšším bodě našeho putování. Odtud výhled na šest sopek. (na zastávce obdržíme oběd v krabici). Přes terasovitá políčka s lamami, alpacami a vikuněmi sjezd do horského Chivaye (3 600 m n. m.). Ubytování v Chivay. Individuální večeře, případná návštěva místního indiánského trhu.

  

nekropole Silustani                                                                                            jezero Silustani

   

Simona u jezera Silustani               busem v průsmyku 4.910 m/m.  v srpnu téměř na rovníku a je zde sníh

 

9. den: Brzké vstávání a přesun do kaňonu Colca, jednoho z nejhlubších světových kaňonů až k vyhlídce Cruz del Condor. Z vyhlídky je možné sledovat let kondorů andských, ptáků s rozpětím křídel až 3 metry. Návštěva městečka Cabanaconde, místa s hlavní produkcí kukuřice. Návštěva koloniálního městečka Macca. Pozorování poklidného venkovského života v Andách. Zastávka na vyhlídce Mirador de Antahuilque. Zpět na ubytování v Chivay. Fakultativně možnost návštěvy termálních lázní Banos Termales La Calera s vodou dosahující v některých bazénech 39°C. Možnost ochutnání peruánské alkoholové speciality pisco. Individuální večeře v Chivay.

  

Vyhlídka Cruz del Condor

  

  

 

10. den: Dopolední návštěva a procházka indiánskými vesničkami kaňonu Colca, Coporaque, Chinina, Uyu Uyu a Ichupampa na pravém okraji údolí.Yanque. Nádherná vyhlídka do kaňonu Colca a na okolní vulkány. Přes Chivay sjezd z hor pod sopky Chachani a El Misti do „bílého města“  Arequipa (2 300 m n. m.). Ubytování v Arequipě. Večerní individuální prohlídka a večeře v centru druhého největšího města Peru.

  

pohled do kaňonu Colca                Arequipa pod sopkou Misti                   Yanque

 

11. den: Společná prohlídka historické části centra města Arequipa: jedno z největších jihoamerických náměstí Plaza de Armas s místní katedrálou ze 17. století. Samozřejmostí je návštěva kláštera Santa Cataliny, nejvýznamnější a neprestižnější církevní stavby Peru, jehož červené zdi ostře kontrastují s bílými sněhovými čepicemi nedalekých sopek. Návštěva některého z kostelů centra města. Odpolední volno na nákupy suvenýrů. Individuální večeře v bezpočtu místních restaurací.

  

 

Arequipa

 

12. den: Nejdelší přejezd po legendární silnici Carretera Panamericana do oblasti pláně Nazca (cca 9,5 hodiny). Cestou zastávky, fotopauzy. Nocleh v oblasti Nazca. Individuální večerní program.

  

obrazce v Nazca                                                                         cesta Carretera Panamericana

 

13. den: Dopoledne v oblasti Nazca. Individuálně fakultativně možnost letu letadlem nad záhadnými obrazci - geoglyfy nad plání Nazca. Přejezd (200 km) do přístavního města Paracas. Individuální večeře v přístavu Paracas.

  

před nástupem do letadla v Nazca             obrazce v Nazca                             

 

14. den: Společná prohlídka tichomořských ostrovů Balestas. Cestou pozorování kolonií lvounů, lachtanů, tučňáků, terejů, pelikánů a racků. Cesta kolem geoglyfu El Candelabro - trojzubce. Odpolední přesun do Limy (3,5 hodiny).  Ubytování v Limě. Individuální program a večeře v Limě.

  

  

 

15. den: Dopolední individuální prohlídka okolí hotelu, nákup suvenýrů. Odpoledne transfer na letiště. Odlet v cca 18.00 hod.

 

16. den: Přílet zpět do ČR s přestupem v Paříži v cca 19.05 hod.

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- mezinárodní letenku Praha - Lima - Praha (tam přes Amsterdam, zpět přes Paříž)

- vnitrostátní letenku Lima - Cuzco

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo / 23kg

- dopravu místním minibusem, vlakem, lodí dle programu

- 14x hotel 3*** (2-lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 14x snídani

- vstupy do objektů dle programu (s výjimkou vyhlídkového letu v Nazce)

- služby místního i českého průvodce

- zákonné pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- spropitné místním řidičům a průvodcům = celkem 40USD"

- vyhlídkový let v Nazce

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva FIRST MINUTE (akce platí do 31.1.2024) = -1.000,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění Uniqa, tarif K5S7, zóna 2 = 129,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 11.400,- Kč (příplatek k ceně zájezdu)

- vyhlídkový let v Nazce = cca 155 USD

 

 

VSTUPNÉ ZAHRNUTÉ V CENĚ ZÁJEZDU:

Lima – Katedrála, Klášter svatého Františka a Museum Larco Herrera.

Cusco – Koricancha, Pisaq, Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara a Tambo Machay, Machu Picchu

Cusco/Puno – Raqchi a Andahuaylillas

Puno – ostrov Taquile

Puno/Colca – Sillustani

Colca – vstup do kaňonu Colca

Arequipa - Klášter Santa Catalina

Lodní výlet na ostrovy Balestas

 

Pozn.: večeře - turistické menu (polévka, hl. chod, nealko pití, mini zákusek) pořídíte za cca 180-300 CZK/večeři

 

PŘEDPOKLÁDANÉ ČASY LETŮ:

KL 1350  14/05/24  PRG-AMS  06:20 - 07:50

KL 743    14/05/24  AMS-LIM     09:55 - 15:25   

AF 483   28/05/24  LIM-CDG    18.00 - 13.25 /+1 

AF 1082 29/05/24  CDG-PRG   17.25 - 19.05

 

Organizátor zájezdu: CK SIMON-TOURIST s.r.o.

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

14. 05. – 29. 05. 2024 16 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 90 990 Kč Objednat