Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

AZORSKÉ OSTROVY – Sao Miguel – Terceira

AZORSKÉ OSTROVY – Sao Miguel – Terceira ***

Termín: pá 6. září 2024 – pá 13. září 2024 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z letiště Václava Havla, Praha - Ruzyně

Stravování: snídaně

od 38 500 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

 

AZORSKÉ OSTROVY
Sao Miguel a Terceira

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Pá 06.09.  -  Pá 13.09.2024         38.500,- Kč    = VYPRODÁNO

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 12 hod. odlet z Prahy přímou linkou na ostrov SAO MIGUEL (doba letu cca 5,5 hod.). Krátký transfer do hotelu v centru Ponta Delgada.


2.den: Pěší prohlídka PONTA DELGADA - hlavního města Azorských ostrovů (pobřežní promenáda, úzké uličky s honosnými budovami, katedrála, tržnice…). Odpoledne fakultativní lodní výlet za pozorováním DELFÍNŮ a VELRYB, které se zde hojně vyskytují. Zahlédnout lze obvykle rovněž vorvaně či delfíny křídlaté. Návrat na ubytování.


3.den: Program ve střední části ostrova: vyhlídka PICO DE FERRO nad kalderou FURNAS s kouřícími gejzíry a horkými vřídly, které jsou zdrojem léčivého bahna a minerální vody; procházka kolem vulkanického jezera; návštěva observatoře; fakultativně oběd v podobě tzv. cozida - pokrmu připraveného v horké lávové půdě; na závěr návštěva zahrady TERRA NOSTRA s bujnou exotickou vegetací a relaxace v termálních pramenech. Večerní přelet (cca 40 min.) na ostrov TERCEIRA, který je okouzlující kombinací hustých porostů, pastvin rozdělených zídkami do stovek zelených obdélníčků a čedičových útesů, o které se tříští vlny oceánu. Ubytování v hotelu s bazénem, ve středisku Praia da Vitória známým pro své pestrobarevné budovy a krásnou písečnou pláž.


4.den: Zastávka ve vesničce SAO SEBASTIAO s neobyčejnou stavbou freskami zdobeného kostelíku. Procházka k majáku na mysu CONTENDAS, která nabídne úžasné pohledy na skalnaté útesy a nekonečnou hladinu oceánu za nimi. Prohlídka hlavního města ANGRA DA HEROISMO, jehož přístav býval mezi portugalskými a španělskými mořeplavci důležitou zastávkou na jejich objevitelským plavbách do Afriky, Asie a Ameriky. Díky půvabnému historickému jádru s úzkými uličkami (UNESCO) je dnes památkově nejcennějším místem celého Azorského souostroví. Nenáročná návštěva unikátní vulkanické jeskyně ALGAR DO CARVAO umožňující nahlédnout do vegetací zarostlého nitra sopky. Zastávka na vyhlídce SERRA DE CUME, odkud lze spatřit půlku ostrova. Návrat na ubytování.


5.den: Krátká vycházka vulkanicky aktivní oblastí FURNAS DO ENXOFRE, po stezce podél sirných funarol - puklin v zemi, ze kterých unikají sirné plyny. Procházka okolo magického jezírka LAGOA DAS PATAS obklopeného cedrovým lesem. Návštěva sýrárny s degustací a možností nákupu. Zastávka na skvostných vyhlídkách SERRETA a RAMINHO. Relaxace v lávových jezírkách BISCOITOS. Přes vyhlídku COSTA DAS QUATRO RIBEIRAS návrat zpět na ubytování.


6.den: Polední přelet na Sao Miguel (cca 40 min.). Výlet na západ ostrova. Návštěva oblasti SETE CIDADES, sopečného masivu - dle některých výkladů pozůstatku slavné Atlantidy. Úchvatné panorama z tzv. KRÁLOVSKÉ VYHLÍDKY - VISTA DO REI nabízející nezapomenutelný pohled na Modré a Zelené jezero vyplňující impozantní kráter s obvodem 12 km a kolmými stěnami vysokými 300 m. Procházka k další z vyhlídek - BOCA DO INFERNO. Přejezd do oblasti MOSTEIROS - možnost koupání v přírodních bazéncích na břehu oceánu. Návrat na ubytování.


7.den: Sopečné jezero LAGOA DO FOGO (Ohnivé jezero) patřící k jedné z největších přírodních atrakcí ostrova. Jedná se o modře zabarvenou vodní plochu zaplňující dno vyhaslého kráteru obklopeného vysokými kopci s bílými písčitými plážemi. Koupání u geotermální elektrárny v oblasti CALDEIRA VELHA. Zastávka v městečku RIBEIRA GRANDE. Návrat na ubytování.


8.den: Návštěva VILA FRANCA DO CAMPO s pěknou pláží. Exkurze do keramické dílny VIEIRA. Prohlídka GORREANA - jediné evropské čajové plantáže s muzeem zahrnujícím dodnes funkční zařízením z 19. stol. na zpracování čaje. V cca 16 hod. odlet přímou linkou do Prahy (doba letu cca 4,5 hod.).

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE

- letenku Praha - Sao Miguel - Praha a Sao Miguel - Terceira - Sao Miguel včetně odbaveného zavazadla
- dopravu klimatizovaným autobusem
- 7x ubytování v hotelu*** (2-lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
- 7x snídani
- vstupenku do termálních koupelí Caldeira Velha
- českého průvodce
- pojištění CK proti úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné a výlet lodí: cca 75 €

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva First minute (akce platí do 29.02.2024) = -1.000,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S zóna 2 = 63,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 10.000,- Kč (příplatek k ceně zájezdu)

 

Aktuální podmínky cestování do země: Portugalsko - Azorské ostrovy

 

Garantem zájezdu: CK MAMUT-TOUR

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

06. 09. – 13. 09. 2024 8 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 38 500 Kč Objednat