Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

MADEIRA "Ostrov květin"

MADEIRA "Ostrov květin" ****

Termín: pá 26. července 2024 – pá 2. srpna 2024 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: snídaně

od 26 490 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

MADEIRA "Ostrov květin"


POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD na "Ostrov květin" - Madeiru, na které panuje po celý rok příjemné subtropické podnebí, proto se zde tolik daří květeně. Nádherné bujné zelené hory, zčásti podobné Jižní Americe. Přímořská městečka nabízející úchvatné výhledy na modro modrý široký oceán. Madeira má nepřeberné množství přírodního bohatství. Ve volné přírodě rostou kalokvěty, hortenzie, orchideje, strelície, kaly a jiné exotické květiny. Květy jsou na Madeiře všudypřítomné a jejich krása a vůně pohladí po duši každého člověka.


 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Pá 26.07. - Pá 02.08.2024     26.490,- Kč  =  VYPRODÁNO

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1. den: Odlet z Prahy v cca 12:20 hod. přímým letem na Madeiru. Ubytování.

 

2. den: Prohlídka madeirské metropole FUNCHALvčetně návštěvy vyhlášeného květinového trhu s pestrou nabídkou exotických rostlin a ryb Espada. Výjezd lanovkou na horu MONTE s krásným výhledem a poutním kostelem Panny Marie, kde je pohřben Karel I., poslední nekorunovaný český král. Fakultativně jízda na neobvyklých proutěných saních řízených dvěma muži v tradičním kroji se slamákem.

Funchal Funchal Funchal - květinový trh

 

3. den: Návštěva vyhlídkové terasy nad Údolím jeptišek CURRAL DAS FREIRAS. Dole ve vesnici ochutnávka místních kaštanových specialit (polévka, likér, chléb, koláč). Návštěva botanické zahrady. Procházka podél jedné ze zdejších „levád“, tedy podél typického vodního kanálu.

  

 

4. den: Rybářská vesnička CAMARA DE LOBOS, proslavená pobytem Winstona Churchilla. Přejezd mezi banánovými plantážemi na slavný útes CABO GIRAO (téměř 600m nad hladinou Atlantiku, nově možnost stoupnout na skleněný chodník). Lávové jeskyně a vulkanologické centrum v SAO VICENTE (aktuálně uzavřené). Prohlídka vesničky PORTO MONIZ se zajímavými vulkanickými jezírky, možnost se v nich vykoupat. 

Camara de Lobos CABO GIRAO PORTO MONIZ

 

5. den: Snídaně. Turistický den. Kratší tůra (2km) / delší tůra (8km) po útesu mnoha barev SAO LOURENCO v severovýchodní části ostrova. Možnost kombinace kratší tůry s koupáním na písčité pláži Prainha. Druhé největší město ostrova - MACHICO,  dvanáctimetrová socha Krista v GARAJAU.

PORTO CRUZ SAO LOURENCO 

 

6. den: Výjezd na třetí nejvyšší vrch PICO DE ARIEIRORIBEIRO FRIO – pstruží sádky – procházka podél místní levády na jednu z nejkrásnějších vyhlídek - „Balkóny“. V červenci  možnost hřebenové túry na nejvyšší horu ostrova PICO DE RUIVO nabízející fantastické výhledy. Prohlídka skanzenu SANTANA s typickými modro-červeno-bílými domečky ve tvaru trojúhelníku.  Návštěva PORTO CRUZ, městečka pod Orlí skálou, zpracovna cukrové třtiny. Ochutnávka Madeirských vín a rumů.

PICO DE AREIRO PICO DE AREIRO SANTANA

 

7. den: Turistický den: lesovna Rabacal - leváda Risco - leváda 25 fontán (11km) střední náročnost. Vavřínový les Laurisilva (UNESCO). Cestou nás budou čekat fantastické výhledy do kaňonu s městečkem Sao Vicente, vodopády, tunely (nutnost čelovky), zajištěné svahy, schody, jezírka i osvěžující koupání. Bude-li přát počasí, zahlédneme i nejvyšší vrchol Madeiry Pico Ruivo (1 862 m). Návrat na ubytování.

  

 

8. den:  Transfer na letiště, přímý let zpět do Prahy, přílet cca ve 22:10 hod.

Pořadí jednotlivých dní se může měnit.




UBYTOVÁNÍ:

Hotel Jardins d‘ Ajuda 4*

  

 

STRAVOVÁNÍ BĚHEM ZÁJEZDU:

V ceně zájezdu je zajištěna 7x snídaně formou bufetu - podávaná v hotelové restauraci. V případě zájmu si můžete přiobjendat k zájezdu 7x večeři (švédské stoly) taktéž v hotelové restauraci.

Jídlo je možné také zakoupit na místě. Ceny potravin jsou velmi příznivé. Průvodce Vás rád zavede do supermarketu, jehož součástí je i oddělení, kde lze zakoupit na váhu teplá jídla (různé druhy masa, saláty, přílohy) v průměru cca 14€ / 1kg. 

 

OSTATNÍ INFORMACE, POČASÍ:

Turistické trasy uvedené v programu zvládne každý, komu nečiní normální chůze problémy. Trasy je možné upravit podle fyzické kondice jednotlivých účastníků zájezdu.

Na Madeiře je teplé počasí s dostatkem vláhy. Průměrné denní teploty v červenci a srpnu jsou 26°C, průměrné noční teploty jsou 22°C. Teplota moře by se měla pohybovat kolem 23°C. Množství srážek je větší na severu ostrova než na jihu. My se budeme ale pohybovat po celém ostrově. Počasí se na Madeiře nedá předpovídat, může se během dne několikrát zcela změnit. Může být také rozdílné v různých částech ostrova a v různých nadmořských výškách. Na to je třeba denně myslet a při každém výletu je třeba počítat také s deštěm, s náhlým zhoršením počasí a s větrem (byť např. v srpnu 2022 za celý měsíc ve Funchalu nepršelo).

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) Portugalsko - Madeira

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha-Funchal-Praha

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo (20kg/os.)

- dopravu autobusem/minibusem

- 7x ubytování v hotelu 4**** (2-lůžk. pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 7x snídani

- služby průvodce

- pojištění CK proti úpadku




CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné a fakultativní služby: cca 100,- €/os. 




SLEVY A PŘÍPLATKY:          

- sleva FIRST MINUTE (akce do 31.01.2024) = -500,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S = 42,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 5.990,- Kč (příplatek k ceně zájezdu)

- 7x večeře v hotelu = 4.600,- Kč/os.



PŘEDPOKLÁDANÉ ČASY LETŮ 2024:

QS1170  26.7. PRG 12.20 -  FNC  15.55

QS1171  02.8. FNC 16.40 -  PRG  22.10

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

26. 07. – 02. 08. 2024 8 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 26 490 Kč Objednat