Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

UZBEKISTÁN

UZBEKISTÁN ****

Termín: út 9. dubna 2024 – st 17. dubna 2024 (9 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: polopenze

od 54 900 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

UZBEKISTÁN

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Taškent - Chiva - Buchara - Samarkand

  

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

1/ Út 09.04. - St 17.04.2024       54.900,- Kč   - ZRUŠENO

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) Uzbekistán

Aktuálně pro cesty do Uzbekistánu není požadováno očkování proti Covid-19 ani negativní test před odletem.

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca 20 hod. odlet z Prahy přes Varšavu do Uzbekistánu (čekání na přestupu cca 2 hod.).


2.den: V cca 8 hod. ráno přílet do TAŠKENTU. Transfer do hotelu - ubytování. Prohlídka nejzajímavějších pamětihodností uzbecké metropole: Muslimské centrum Khast Imom s Páteční mešitou Hazroti Imom a velkolepou Barak Khánovou medresou; mauzoleum Kafal Šašího; náměstí Nezávislosti s budovou vlády, senátu a mnoha fontánami; památník obětem zemětřesení z r. 1966; pěší zóna s pouličními umělci a obchody nabízejícími suvenýry. Návrat na ubytování.


3.den: Ranní cca 1,5 hod. přelet vnitrostátní linkou do Urgenče. Prohlídka CHIVY (UNESCO) - památkového klenotu Střední Asie: vnitřní město Ičan-Kala, medresa chána Muhammeda Amina s minaretem Kalta Minor, mauzoleum Pahlavána Mahmúda a mešita Juma s ojedinělou možností vystoupat na minaret, palác Tosh-Khowli (Harém).... Vyhlídka na staré město z pevnosti Kunya Ark z 12. stol., která sloužila jako chánův palác. Ubytování.


4.den: Celodenní přejezd pouští KYZYL-KUM ve stopách dávných karavan putujících Hedvábnou stezkou. Cestou zastávky s panoramatickými výhledy na poušť, která tvoří téměř 60% rozlohy Uzbekistánu a krajinu podél řeky Amu Darya. Ubytování v Buchaře.


5.den: Prohlídka BUCHARY (UNESCO): pevnost Ark - sídlo bucharských emírů, symbol vznešenosti a moci; nejkrásnější mešita města - Bolo Hau; zdobná mauzolea Ismaila Samaního a Česme Ajúba. Několik kilometrů severně od centra návštěva paláce Sitorai Makhi Khosa, známého spíše jako Letní palác emíra. Tento "palác měsíce a hvězd", byl vybudován v roce 1911 pro posledního bucharského emíra Saida Alimchána. Na závěr dne prohlídka mauzolea sv. Bakhouddina, důležitého místa pro muslimy, kteří se zde modlí za uzdravení a splnění svých přání. Návrat na ubytování.


6.den: Dokončení prohlídky BUCHARY - fascinujícího města, které kdysi bývalo významným obchodním centrem na tzv. Hedvábné stezce (unikátní vodojem Lyabi Hauz obklopený 400 let starými morušemi, okouzlující medresa Čor Minor, nejvyšší minaret Kalján, tradiční uzbecký bazar s orientálním zbožím...). Přesun autokarem do Samarkandu. Ubytování.


7.den: První část návštěvy bájného SAMARKANDU, přezdívaného "město modrých paláců". Během prohlídky uvidíte náměstí Registran a mauzoleum Gur Emir s hrobkou velkého Tamerlána. Chybět nebude návštěva grandiózní mešity Bibi Khanum s charakteristickými modrými kopulemi, architektonického komplexu "Šachi Zinda", Ulughbekovy observatoře... Možnost nákupů v orientální tržnici "Siyob bazar" překypující nejrůznějšími druhy komodit. Návrat na ubytování.


8.den: Pokračování v prohlídce SAMARKANDU: návštěva muzea Afrosiyab ilustrujícího dějiny města od dob Alexandra Velikého až po nedávnou minulost a mauzolea proroka Daniela situovaného na veleposvátném místě a to nejen pro muslimy, ale i křesťany a židy. Exkurze do výrobny ručně tkaných hedvábných koberců a dílny, kde se papír stále vyrábí prastarým způsobem z moruše. Odpoledne cca dvouhodinová jízda rychlovlakem Afrosiyob do Taškentu (350 km). Ubytování.


9.den: Ráno transfer na letiště. Odlet v cca 9.30 hod. Přílet do Prahy přes Varšavu v cca 17.30 hod. (čekání na přestupu cca 3 hod.)

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenky Praha - Taškent - Praha  +  vnitrostátní  Taškent - Urgenč

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu klimatizovaným autobusem a rychlovlakem

- 7x ubytování v hotelu**** (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)

- 7x polopenzi

- služby českého a místního průvodce

- vstupné dle programu

- pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- "spropitné" cca 25,- USD/os.

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- First Minute sleva (akce platná do 31.01.2024) =  -1.500,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S5/zóna2 = 114,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 7.900,- Kč

 

Garant / organizátor zájezdu: CK MAMUT TOUR

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

09. 04. – 17. 04. 2024 9 dní Polopenze Letecká vyprodáno od 54 900 Kč Objednat