Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

VIETNAM – LAOS – THAJSKO – KAMBODŽA

VIETNAM – LAOS – THAJSKO – KAMBODŽA ***

Termín: st 1. března 2023 – čt 16. března 2023 (16 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: snídaně

od 0 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

VIETNAM - LAOS - THAJSKO - KAMBODŽA

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Hanoj - Sapa - Luang Prabang - Bangkok - Siem Reap (Angkor Wat).

Průvodce: Petr Pošepný

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: V cca v 15.30 hod. odlet z Prahy přes Dubaj do Vietnamu (čekání na přestupu cca 3,5 hod.)

 

2.den: V poledních hodinách přílet do HANOJE, motorkami přeplněného hlavního města Vietnamu, ve kterém se mísí více než tisíciletá vznešenost dějin se socialistickou přítomností. Ubytování.

 

3.-4.den: Prohlídka HANOJE: pochmurně impozantní Ho či Minovo mauzoleum oslavující kult zakladatele Vietnamu; Pagoda jediného sloupu; nechvalně proslulé vězení Hoa Lo přezdívané hanojský Hilton; Chrám literatury - nejuctívanější konfuciánský chrámový komplex města a historicky nejvýznamnější centrum vzdělávání; projížďka rikšami starou čtvrtí s hustou spletí kupeckých uliček a nakažlivou atmosférou; večer zhlédnutí tradičního představení vodních loutek sestávající z krátkých scének ze života obyvatel a historie země. To vše zpestřené poznáváním a ochutnáváním místních kulinářských specialit: salát ze sušeného hovězího (Nom Bo Kho), jarní závitky, plněné palačinky (Pho Cuon), polévka Pho, vietnamské sendviče Banh Mi, tradiční vietnamská káva a další…4. den odjezd nočním vlakem do Sapy. Odjezd z Hanoje v cca 21.30 hod. Nocleh ve vlaku (4 lůžková klimatizovaná kupé se společným sociálním zařízením)

 

5.den: Příjezd do Lao Cai, centra oblasti SAPA v cca 5.30 hod. Snídaně v lokální restauraci. Návštěva místních trhů. Sapa je známá pro své okouzlující scenérie a také bohaté kulturní rozmanitosti. Leží v pohoří Hoang Lien Son v blízkosti čínských hranic, kde žije mnoho původních horských kmenů. K vidění je spoustu fotogenických rýžových teras i exotické vegetace. Nocleh v městě Sapa.

 

6.den: Cca 3 km pěší výlet do vesničky CAT CAT obývané horským kmenem Hmongů a situované ve svahu mezi rýžovými terasami a políčky s kukuřicí. Návštěva nedalekého vodopádu napájeného starou vodní elektrárnou postavenou Francouzi. Ukázka úžasné ruční práce žen v podobě výrobků z brokátu zdobených květinovými a ptačími motivy. Zastávka v další osadě LAO CHAI s nekonečnými rýžovými poli, jednoduchými příbytky a pulzující komunitou. Pokračování do vesnice TA VAN, kde místní muži ovládají umění rybolovu pomocí bambusových tyčí. Návrat na ubytování.

 

7.den: Nenáročná procházka po stezce vedoucí přes krásné zahrady a bujné borové lesy. Přesun do vesničky MATRA obývané etnickou menšinou Černých Hmongů a ukryté daleko od civilizace. Vycházka přes rýžová pole s velkolepými scenériemi. Návštěva místní školy. Přejezd do vesnice TAPHIN, kde se dozvíte zajímavé informace o kulturním životě Černých Hmongů a Červených Dao - dvou největších etnických skupin celé oblasti. Výlet Vám rovněž umožní nahlédnout do obydlí zdejších lidí a také navštívit nedaleké jeskyně. Transfer na nádraží. Noční vlak do Hanoje (odjezd v cca 21 hod.). Nocleh ve vlaku (4 lůžková klimatizovaná kupé).


8.den: Příjezd do Hanoje v cca 4.30 hod. Snídaně v lokální restauraci. Osobní volno k odpočinku. Transfer na letiště v Hanoji. Přelet do Laosu - LUANG PRABANGU (cca 1,5 hod.). Ubytování v centru tohoto rozkošného městečka na břehu Mekongu, nejdelší řeky jihovýchodní Asie.


9.den: Dopoledne výlet ke kaskádovým vodopádům KUANG SI padajícím z výšky cca 60 m do průzračných lesních jezírek (možnost koupání). Odpoledne první část prohlídky LUANG PRABANGU, bývalého hlavního města země s úchvatnou atmosférou a jedinečnou "mozaikou" tradiční dřevěné a francouzské koloniální architektury (Wat Xieng Thong - elegantní chrám s devítistupňovou střechou sahající až k zemi, který se právem řadí mezi mistrovská díla buddhistického stavitelství 16. stol.; Královský palác z počátku 20. stol postavený ve francouzském stylu; Wat Sene Souk Haram - alias chrám 100 000 pokladů...). Návrat na ubytování.

 

10.den: Půldenní vyhlídková plavba lodí po MEKONGU ke známé jeskyni PAK OU, posvátnému místu vyzdobenému stovkami soch a sošek Buddhy. Cestou zastávka v laoské vesnici známé produkcí místní "whisky". Odpoledne výlet k fotogenickým vodopádům TAD SAE, přírodnímu skvostu s vodou přetékající přes vápencové schody do tyrkysově zbarvených tůní lákajících k osvěžení. Návrat do Luang Prabangu. Pozorování západu slunce z kopce Phu Si vypínajícího se přímo z historického centra města a vyzdobeného 24 m vysokou stúpou That Chomsi. Návštěva večerního trhu nebo posezení v některé z roztomilých hospůdek. Nocleh.


11.den: Volné dopoledne. Odpolední přelet do BANGKOKU (doba letu cca 1,5 hod.). Transfer do hotelu. Návštěva nočního Bangkoku (go-go bary, street food). Nocleh.


12.den: Fakultativní prohlídka BANGKOKU. Program: výlet lodí po řece Chao Phraya, návštěva chrámů Wat Pho (socha ležícího Buddhy), Wat Traimit (socha zlatého Buddhy), prohlídka královského paláce s chrámem Smaragdového Buddhy... Alternativně volný den v Bangkoku a objevování místní "gastroscény". Večer odlet z Bangkoku do Kambodži-Siem Reapu. Ubytování.

 

13.den: Návštěva jižní části ANGKOR TOM, bývalé metropole království Angkor (802-1432). Prohlídka jednoho z nejpozoruhodnějších chrámů tohoto dávného města - BAYON TEMPLE (54 kamenných věží, z nichž každá je vyzdobena čtyřmi obličeji směřujícími do čtyř hlavních světových stran) a dalších architektonických skvostů: Bapoun Temple, Terrace of the Elephant, Terrace of Leper King, Royal Enclosure, Women and Men Pond… Odpoledne návštěva chrámu PROHM TEMPLE, původně buddhistického kláštera, kde v době největší slávy žilo na 12 000 mnichů (vystavěno roku 1186 králem Jayvarmanem VII.). Dnes jsou zdi tohoto komplexu působivě prorostlé kmeny a kořeny mohutných stromů okolní džungle, čímž se řadí mezi nejfotografovanější turistickou atrakci celého areálu. V podvečer prohlídka monumentálního ANGKOR WATU - největší náboženské stavby světa. Návrat na ubytování.


14.den: Výlet lodí po TONLE SAP, nejrozlehlejším sladkovodním jezeře jihovýchodní Asie spojený s prohlídkou plovoucí vesnice dokumentující život domorodců. Exkurze do řemeslné díly Artisans. Odpoledne návštěva trhů v Siem Reapu. Návrat na ubytování.


15.den: Volný den - individuální "gastroturistika". Fakultativně možnost návštěvy dalších chrámů v rozlehlém areálu Angkoru. Odpoledne/navečer odlet do Bangkoku.


16.den: V cca 1 hod. odlet z Bangkoku s přestupem v Dubaji do ČR (čekání na přestupu cca 4 hod.). Přílet do Prahy v cca 13 hod.

 

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- mezinárodní letenku Praha - Hanoj - Luang Prabang - Bangkok - Siem Reap - Praha včetně odbaveného zavazadla a všech tax

- jízdenku na noční vlak z Hanoje do Sapy a zpět

- dopravu klimatizovaným autokarem/minibusem

- 11x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové klimatizované pokoje s vlastním sociálním zařízením),

- 2x ubytování v nočním vlaku (4 lůžková klimatizovaná kupé se společným soci. zařízením)

- 13x snídani

- českého průvodce

- vstupné dle programu (s výjimkou fakultativní prohlídky Bangkoku)

- pojištění CK proto úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- komplexní pojištění = 107,- Kč/den (pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a pojištění storno-poplatku do 70.000,- Kč)

- připojištění pro případ Covid či jiné pandemie = 52,- Kč/den (kryje náklady na ubytování /do 10tis. a náhradní dopravu /do 20tis. v souvislosti s umístěním do karantény, atd.)

- prohlídka Bangkoku

- víza Vietnam, Kambodža, Laos = vyřizuje CK 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva FIRST MINUTE: -2.000,- Kč/os. (akce platí při objednání zájezdu do 31.10.2022) 

- 1-lůžkový pokoj = na vyžádání

- komplexní pojištění = 2.033,- Kč/zájezd

- připojištění pro případ Covid či jiné pandemie: 988,- Kč/zájezd

- prohlídka Bangkoku vč. vstupného a oběda = 2.500,- Kč/os.

- vízum Vietnam = 1.000,- Kč/os. 

- vízum Kambodža = 1.000,- Kč/os.

- vízum Laos = 40 USD/os. (vyřizuje se na místě)

 

Garant/organizátor zájezdu: CK MAMUT TOUR s.r.o.

 

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

01. 03. – 16. 03. 2023 16 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 0 Kč Objednat