Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

Safaga-Aqaba-Suez-Santorini-Mykonos-Atény-Olympie-Kotor-Bari

Safaga-Aqaba-Suez-Santorini-Mykonos-Atény-Olympie-Kotor-Bari *****

Termín: čt 13. dubna 2023 – ne 30. dubna 2023 (18 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká

Stravování: plná penze

od 52 500 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

Plavba lodí po Rudém moři, Suezským průplavem a Středozemním mořem do Terstu (Suez, Santorini)
 

Letecky do Hurghady, krátký pobyt v 5***** hotelu v resortu Pyramisa Beach Resort Sahl Hasheesh. Nalodění v nedaleké Safaze. Lodí po Rudém moři z Egypta do jordánské Aqaby s možností návštěvy Petry. Dále průjezd Suezským průplavem do Středozemního moře. Návštěva čarokrásných řeckých ostrovů Santorini a Mykonos a přístavu Pireus s možností návštěvy hlavního města Athén, dále Katakolon s možností návštěvy Olympie, dále černohorský Kotor s návštěvou Budvy a konečně Bari s návštěvou Alberobello s úžasnými domky Trulli a konečně vylodění v Terstu. Odtud busem do Prahy.


Poznávací zájezd v doprovodu českých průvodců manželů Ing. Simony a Ing. Bronislava Čížkových a Mgr. Markéty Jirmanové.


Jednou do roka lodní společnost MSC přesouvá výletní loď SPLENDIDA z Rudého moře přes Suez do Středozemního moře a poskytuje tak zcela jedinečnou plavbu.


Pro nalodění vyžaduje lodní společnost plné očkování (dvě dávky) Covid19 + předložení certifikovaného PCR/AG testu (48 hod.)

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU 2023:

1.den: (13.04.) Večer sraz na letišti ve 22.30 hod.


2. den: (14.04.) Krátce po půlnoci (v 0.50 hod.) odlet z Prahy do egyptské Hurghady. Plánovaný přílet v 05.05 hod. ráno. Přesun do resortu 5***** Pyramisa Beach Resort Sahl Hasheesh. Ubytování ihned po příjezdu, neb předešlý nocleh máme již v ceně, snídaně, odpočinek, koupání, šnorchlování. Služby all-inclusive.

  


3. den: (15.04.) Pobyt v resortu, případně možný fakultativní výlet do Luxoru (odjezd již ve 3 h ráno) nebo na superšnorchlování na ostrově Paradise Island (Giftun) - který si vysloužil přezdívku egyptské Tahiti. Nebo koupání a šnorchlování na korálových útesech před hotelem.

  


4. den: (16.04.) Kolem poledne přesun do Safagy. Nalodění na výletní loď MSC SPLENDIDA. Pozdní oběd a večeře na lodi.

  


5. den: (17.04.) Safaga - pobyt na lodi, koupání v Safaze, možnost fakultativních výletů jeepem po poušti, nebo ponorkou v Makadi Bay, případně superšnorchlování na ostrově Paradise Island (Giftun). Ve 23 hod. odplutí z přístaviště Safaga.

  


6. den: (18.04.) Den na moři. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních, sportovních a animačních akcí na lodi. 


7. den: (19.04.) Ráno v 06.00 hod. příplutí do Aqaby. Možnost navštívit starodávnou Petru. Odplutí ve 20 hod. večer.

Celodenní návštěva skalního města Petra - jedné z nejvýznamnějších světových památek. Návštěva starobylého města Nabatean Capital, následuje procházka soutěskou Siq, což je dlouhá úzká trhlina mezi dvěma převislými útesy vysokými přes 100 m. Prohlídka pak postupně rozvíjí tajemství města Red Rose s velkolepou pokladnicí, královskými hrobkami a pohřebními komorami. 

  


8. den: (20.04.) Průjezd Suezským průplavem, jižní částí. Pozorování krajiny a hlavně samotného průplavu. Zábava u bazénů, přednášky a koncerty na lodi.

 


9. den: (21.04.) Průjezd Suezským průplavem, severní částí. Naše přednáška o stavbě průplavu, historii Egypta a Řecka

  


10. den: (22.04.) Den na moři. Cesta na Santorini. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí na lodi. 

  


11. den: (23.04.) Santorini (07.00 - 18.00 hod.). Z lodi na pevninu nás přepraví tzv. tendr. Jsou to místní lodě nebo záchranné čluny naší plavební společnosti, protože loď je příliš veliká na to, aby mohla zakotvit přímo v přístavišti. Po příjezdu na pevninu zcela jistě budete přemýšlet, jak se dostat do městečka, které se nachází několik set metrů nad námi. Naštěstí tam vede lanovka. Případně je možné nechat se vyvézt na oslovi, ale to už budete mít zkušenost z Petry, že to není příjemná cesta a raději tedy zvolíme lanovku. Nahoře na nás bude čekat přistavený autobus, který nás bude vozit po celém ostrově. Navzdory turistickému ruchu si ostrov Santorini uchoval někdejší kouzlo, jež mu propůjčují mimo jiné bělostné vesničky jakoby zavěšené na sopečných útesech nad plážemi s černým pískem. Navštívíme město Fira (někdy se píše Thira či Thera) a dále vesničku Oia, které obě patří k nejfotogeničtějším místům na celém světě. Cena tohoto 5 až 6 hodinového výletu je cca 50 €/os., včetně lanovky. 

  


12. den: (24.04.) Mykonos (08.00 - 18.00 hod.). Idylický ostrov s úžasnými bílými domky a modrými okenicemi ve městě Chora, dále typické větrné mlýny.  Po Santorini nejfotografovanější ostrov ve Středomoří. Cena tohoto 4 hod. výletu za cca 40 €/os.

   


13. den: (25.04.) Piraeus - Atény (07.00 h - 17.00 hod.). Prohlídka Akropole - včetně Dionýsova divadla, chrámu Erechteion, zbytků Starého chrámu, Propylejí (vstupní brány) nebo chrámu bohyně Athény Niké. Prohlídka antického areálu, který má asi 500 x 500 metrů, dále prohlídka stadionu, na kterém v roce 1896 proběhly první novodobé olympijské hry. Cena cca 8 hod. výletu (bude upřesněno).

  

  


14. den: (26.04.)  Katakolon - Olympia (08.00 - 15.00 hod.). Prohlídka Olympie. Starověkou Olympii tvořil komplex chrámů, jejichž zbytky si dnes můžeme prohlédnout. Zde, na tomto místě vznikly olympijské hry. Hry byly zasvěceny vládci bohů Diovi, a tak i nejvýznamnější chrám ve zdejším posvátném okrsku je věnován přímo vládci bohů - Diovi. Kdysi v něm stála ohromná pozlacená Diova socha, dílo sochaře Feidia, jeden ze sedmi divů světa. Proběhnout se zde můžete po původním stadionu, kde se každé 4 roky zapaluje olympijský oheň. Zároveň zde navštívíme jedno z nejúžasnějších muzeí světa. Cena cca 5,5 hod. výletu, cca 35 €/os. 

  


15. den: (27.04.) Kotor, Černá hora (11.00 - 20.00 hod.). Nejprve vyjedeme serpentiny nad Kotorem, kde nás čeká pohled z výšky na celý záliv Boky Kotorské. Dále přesun do Cetinje - bývalého hlavního města Černohorského knížectví. Přejezd do Budvy - prohlídka jednoho z nejkrásnějších městeček na Jadranském pobřeží. Starobylá část města se nachází na poloostrově obklopeném masivními hradbami a velmi připomíná Dubrovník. Závěrem prohlídka samotného nádherného města Kotor. Cena cca 6 hod. výletu za cca 40 €/os.

  


16. den: (28.04.) Bari (08.00 - 19.00 hod.). Návštěva cca 35 km vzdáleného městečka Alberobello. Hlavní atrakcí jsou zdejší domky postavené ve stylu Trulli. Tento druh staveb vznikl kvůli obcházení povinnosti platit daně z městské zástavby. Domy byly stavěné jako provizorní stavby, aby se daly snadno odstranit při případné kontrole. Přejezd do blízkého okouzlujícího městečka Locorotondo. Návrat do Bari a prohlídka zdejšího nábřeží. Cena výletu trvajícího cca 6,5 hod. za cca 55 €/os.

  


17. den: (29.04.) Den na moři. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí na lodi.


18. den: (30.04.) Vylodění v Terstu, nástup do našeho přistaveného busu a přejezd přes Brno do Prahy. Výstup kdekoli na trase. Konec zájezdu.

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Hurghada

- všechny letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu minibusy - podle popsaného programu

- českého průvodce během celého zájezdu - tedy jak po Egyptě, tak během plavby a při zastávkách

- 3x ubytování all inclusive v hotelu***** v resortu Pyramisa Beach Resort Sahl Hasheesh (jižně od Hurghady) 2-lůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením

- 14x ubytování na lodi ve 2-lůžkové kajutě bez okna nebo s balkonem (dle vaší objednávky)

- na lodi plná penze - resp. možnost využít kdykoli samoobslužnou restauraci v době 06.00 - 02.00 hod. vč. možnosti nápojů (voda, čaj, káva z automatů); večeře servírované

- přístavní poplatky

- kulturní a sportovní vyžití na lodi přes den i večer (kromě služeb - sauna, masáže, kadeřnictví atd. - za poplatek)

- portýrské služby při nalodění a vylodění

- bus z Terstu do Prahy

 


CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- povinné spropitné na lodi: 12 €/os./noc (hradí se přímo lodní spol.)

- vstupy a všechny výše popsané fakultativní výlety (cca 450 €/os.*)

- vízum Egypt: 25 USD/os.

- nápojové balíčky / připojení k internetu - nabízené lodní společností (bude upřesněno)

*Orientační cena všech výletů včetně Luxoru, šnorchlování na Giftunu, Petra, Santorini, Mykonos, Athény, Olympie, okruh Kotorem, Bari-Alborello cca 450 €
 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva First minute = -1.000,- Kč/os.  (akce platí při objednání do 31.12.2022)

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S5, zóna 1 = 71,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)




PŘEDBĚŽNÉ ČASY LETŮ:

14.04.2023 Praha-Hurghada 00.50 h - 05.05 hod.  (noc ze čtvrtka na pátek)

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

13. 04. – 30. 04. 2023 18 dní Plná penze Letecká vyprodáno od 52 500 Kč Objednat