Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

DUBAJ, ABU DHABI a Sharjah

DUBAJ, ABU DHABI a Sharjah ****

Termín: so 11. března 2023 – so 18. března 2023 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně, letiště Václava Havla

Stravování: snídaně

od 0 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

SAE - Dubaj, Abu Dhabi a Sharjah


S průvodcem Ing. Martinem Černým po nejzajímavějších místech Spojených arabských emirátů.

Spojené arabské emiráty jsou synonymem neobyčejného pokroku, moderní architektury, bohatství, luxusu a přepychu. Jsou zde nejvyšší stavby světa, nejluxusnější světové hotely, největší obchodní centra a k tomu dlouhé písečné pláže a křišťálově čistá voda. To jsou jen některá z mnoha „nej“ této ultramoderní, stále se rozvíjející země. Stabilní klima a téměř trvale slunečné počasí nabízí ideální podmínky pro celoroční koupání.

 

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:    

Aktuálně tento zájezd připravujeme  - předpokládaný termín zájezdu pro rok 2024  - cca druhá polovina listopadu.

Pokud máte zájem o tento zájezd, kontaktujte nás (info@simon-tourist.cz nebo 731 533 215) a my se Vám ozveme s nabídkou hned, jak bude připravená.


 

PROGRAM ZÁJEZDU 2023:

1. den: Odlet z Prahy do DUBAJE.  Transfer do hotelu (5 nocí).

 

2. den: Přejezd  do starobylé čtvrti Al Fahidi (dříve Bastakia), kde se nacházejí domy starých perských obchodníků s charakteristickými, tzv. větrnými věžemi (předchůdci klimatizace). Poté prohlídka DUBAJSKÉHO MUZEA ve 200 let staré pevnosti Al Fahidi Fort. Dále přejedeme tradiční dřevěnou lodí "Abra" (vodní taxi) přes Dubai Creek do starého města - do čtvrti Deira, kde zažijete exotické vůně na Spice Souq (trh s kořením) a navštívíme jeden z největších zlatých trhů na světě - Gold Souq. Výjezd na vyhlídku The Frame neboli "Rám obrazu" - odtud je vidět na jedné straně stará Dubaj a na druhé ta moderní. Koupání a relax na pláži La Mer. Moderní hotel Burj Al Arab (exteriéry). 

Dubai Bastakia Dubai muzeum Dubai Frame

Dubai Abra  Dubaj-hotel-Burj-Arab

 

3. den: Emirát Sharjah - návštěva rozsáhlého Muzea islámské civilizace. Čekají Vás však i mnohé další zajímavosti tohoto emirátu (Koránové náměstí, obrazová galerie, pevnost, mešity, souk s ovocem, zeleninou a masem ad.). Odjezd na Pouštní Safari s večeří (fakultativní výlet) nebo osobní volno.

Sharjah muzeum islámské civilizace  

   

 

4. den: Zabeel Palace (fotozastávka, z dálky pohled na palác dubajského šejka). Nákupní centrum s umělou sjezdovkou Mall of the Emirates.  Odpoledne koupání a odpočinek na pláži. Fakultativně plavba s naším průvodcem večerní Dubají.

 Dubai Marina Cruise 

 

5. den: Dubai Miracle Garden - "Dubajská zahrada zázraků" s více než 100 miliony květů, uspořádaných v záhonech i květinových sochách. Příjezd k největšímu nákupnímu centru světa - Dubai Mall. Návštěva nejvyšší budovy světa - Burj Khalifa (828 m) - výtahem do 124. patra do výšky 452 m na venkovní vyhlídkovou plošinu s úžasným pohledem na celé město (při dobré viditelnosti až na vzdálenost 95 km). Vstup na věž je nutné objednat předem zároveň se zájezdem (jinak na místě za cca 2.400,- Kč!). Volno (největší akvárium s rejnoky a žraloky, největší cukrárna světa, nákupy, káva, večeře), ve večerních hodinách představení fontány Dubai Fountain. Tančící fontána přímo před nejvyšším mrakodrapem světa Vás za soumraku a potmě naprosto okouzlí.

Dubai Miracle Garden  Dubai fountain

 Dubaj-Burj-Khalifa-828-m 

 

6. den: Výjezd na vyhlídku na nové výškové budově s názvem Palm Tower, ze shora budete mít celý umělý poloostrov THE PALM JUMEIRAH "jako na dlani". Cesta vlakem monorailem po palmovém ostrově. Fotozastávka na ostrově Blue Waters Island s výhledem na Dubai Marinu a nějvětší vyhlídkové kolo na světě. Přejezd do ABU DHABI, ubytování na 2 noci. V Abu Dhabi, hlavním městě SAE, budete oslněni luxusem. Tento emirát je ze všech nejbohatší a při jeho návštěvě neuvěříte, že do objevu ropy šlo o malou beduínskou vesnici. Přejezd do skanzenu Heritage Village. Koupání a odpočinek na pláži La Corniche v centru města.

  Dubaj-na-ostrově-Palm-Jumeirah Abu-Dhabi-pláž-Corniche

 

7. den: Příjezd na Yas Island, kde se jezdí závod Formule 1. Navštívíte jednu z nejkrásnějších a největších mešit na světě - mešitu Sheika Zayeda, kterou si prohlédneme také uvnitř. 

Abu-Dhabi-mešita-Shejka-Zayeda-1  Abu Dhabi mešita

Abu-Dhabi-mešita-Shejka-Zayeda-1  Abu-Dhabi-budova-telekomunikací

 

8. den: Cestou z Abu Dhabí do Dubaje navštívíme nově otevřené muzeum LOUVRE ABU DHABI. Fotozastávka u nově postaveného Muzea budoucnosti. Odlet zpět do ČR.

Louvre Abu Dhabi Louvre Abu Dhabi 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Dubaj - Praha

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo (23kg/os.)

- 7x hotel (2-lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, v Dubaji 4****, v Abu Dhabi 5****)

- 7x snídani

- pobytové taxy

- služby českého a místního průvodce s licencí

- pojištění CK proti úpadku

 

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- spropitné pro místního řidiče a místního průvodce (cca 15 USD/os.)

- vstup na Burj Khalifu, výlet Desert Safari, plavba Marina Dhow Cruise - viz níže

- ostatní vstupné cca 80 USD/os.

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva First minute (akce platí do 31.1.2023) = -500,- Kč/os.

- 1-lůžkový pokoj = 8.400,- Kč

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S, zóna 2 = 63,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

​- fakultativní výlety (viz níže)

 

FAKULTATIVNÍ VÝLETY:

1/  Burj Khalifa: 1.600,- Kč/os. - vstup na nejvyšší budovu světa v předprodeji. Doporučujeme absolvovat! Nutno objednat předem rovnou i se zájezdem!


2/ Pouštní safari: 1.600,- Kč/os. - odpoledne odjezd terénními džípy 4x4 do pouště. Jízda pouští ve stylu Rallye Dakar, fotopauzy v písečných dunách. V beduínském táboře projížďka na velbloudech, ukázka břišního tance, možnost vyzkoušet vodní dýmku. Po západu slunce tradiční arabská večeře barbeque. Návrat do hotelu ve večerních hodinách. Doporučujeme! 


3/ Marina Cruise 1.500,- Kč/os.  večeře na lodi při plavbě v oblasti Dubai Marina.

 

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) SAE

 

Pozor - OVĚŘTE SI, ZDA NEMÁTE VE SVÉM PASE RAZÍTKO STÁTU IZRAEL! Pokud ano, požádejte si o vystavení dalšího cestovního pasu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

11. 03. – 18. 03. 2023 8 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 0 Kč Objednat