Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

Washington, Niagara, Toronto, New York

Washington, Niagara, Toronto, New York ***

Termín: pá 3. května 2024 – po 13. května 2024 (11 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně, Letiště V. Havla

Stravování: snídaně

od 59 990 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

Washington, Niagara, Toronto, New York

 

Poznávací zájezd po nejkrásnějších pamětihodnostech východu USA. Díky tomu, že do Washingtonu letíme z Prahy, ubydou 2 dlouhé přejezdy busem z New Yorku do Washingtonu a zpět. Ubytování 2x ve Washingtonu, 2x přímo na Niagaře a 5x nocleh v New Yorku.

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

 03.05. - Po 13.05.2024      59.990,- Kč/os.   =  VYPRODÁNO

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1. den: Odlet z Prahy v 06:05 hod. do Washingtonu (přes Amsterdam). Přílet v 15.35 hod. místního času, příletové formality, transfer na ubytování.

 

2. den: WASHINGTON - Bílý dům, monument George Washingtona, památník Abrahama Lincolna,  Kapitol, sídlo senátu a kongresu.  Volno na návštěvy muzeí (např. kosmu) a slavné obrazárny (gratis) na hlavní třídě Mall. Nocleh opět ve stejném hotelu ve Washingtonu.

  

 

3. den: Ráno odjezd od hotelu na prohlídku čtvrti, kde se nachází - Pentagon, národní válečný památník, Arlingtonský hřbitov. Krátký přejezd na nedaleké vnitrostátní letiště a odtud v 17.45 hod. přelet do Buffalla s přestupem na vnitrostátním letišti v New Yorku. Přílet do Buffala ve 23.04 hod., přejezd na ubytování do hotelu v Niagara Falls na kanadské straně vodopádů, pouhých 10 min pěšky od Niagarských vodopádů, nocleh.

  

 

4. den: Dopoledne odjezd do TORONTA - prohlídka města včetně pohádkové budovy Casa Loma, telekomunikační věže CN Tower (se svou výškou 553 m byla od svého dokončení v roce 1975 až do roku 2007, kdy ji neoficiálně překonala Burj Khalifa, nejvyšší volně stojící stavbou s veřejně přístupnou vyhlídkovou plošinou na světě). Procházka po centru města. V podvečer příjezd zpět do Niagara Falls. Prohlídka kanadské strany, po setmění pěší návštěva nasvícených vodopádů - úžasná světelná show reflektorů, promítaná přímo na valící se vodu. Nocleh.

  

  

 

5. den: Ráno pěší prohlídka Niagarských vodopádů s vyhlídkami na 55 metrů vysokou masu padající vody. Po poledni odjezd od hotelu, zastávka na americké straně Niagarských vodopádů. Na vyhlídkových plošinách můžete sledovat vodopád zblízka - Prospect Point a Goat Island (Kozí ostrov), kde se nachází Jeskyně větrů Cave of the Winds. Odtud odpoledne odjezd na letiště v Buffalu, odlet  v 19.25 hod. do New Yorku (přílet cca v 21.10 hod.), transfer na ubytování v hotelu ve čtvrti Brooklyn,  nocleh.

 

 

6. den: Společná prohlídka špičky Manhattanu - MHD + pěšky s průvodcem, Battery park, kostel Trinity Church, Wall street s burzou, 9/11 Memorial, Woolworth Building, NY radnice, Brooklynský most, China Town, Little Italy, nocleh.

  

  

 

7. den: Výlet lodí na ostrovy Ellis Island a Liberty Island se sochou Svobody, Union Sq., 5th Ave, Empire State Building, Madison Square Garden, slavné náměstí Times Square. Fakultativně/individuálně ve večerních hodinách návštěva Metropolitní Opery (www.metopera.org) - možnost shlédnutí opery (vstupenky raději zakupte předem) nebo muzikálu při návštěvě jednoho z divadel na Broadway (vstupenky lze zakoupit až na místě). Nocleh.

 

 

8. den: Společná prohlídka Středního Manhattanu - Grand Central Terminal, Chrysler Building, budova OSN, Public Library, Rockefellerovo centrum, katedrála sv. Patrika, Carnegie Hall, Metropolitní opera, výjezd na mrakodrap Empire State Building, nocleh. Fakultativně ve večerních hodinách návštěva Metropolitní Opery (www.metopera.org). Možnost shlédnutí opery nebo muzikálu při návštěvě jednoho z divadel na Broadway.

  

 

9. den: Společná prohlídka Columbus Circle, Central Park s Metropolitní operou, možnost navštívit Metropolitan Museum of Art nebo Guggenheimovo muzeum, nocleh.

  

 

10. den: Dopoledne volno v centru Manhattanu, odpoledne odjezd od hotelu na letiště JFK, odtud v 17.35 h odlet přes Amsterdam do Prahy.

 

11. den: Ráno přílet do Amsterdamu (06.50 hod.) a v 09.05 hod. odlet do Prahy. Přílet do Prahy v cca 10.30 hod.

 

 

Pozn: Uvedené časy letů jsou pouze orientační!  Především na vnitrostátních linkách v USA dochází neustále k mírným časovým úpravám.


Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) USA / Kanada

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenky Praha - Amsterdam - Washington - New York - Buffalo (Niagara) – New York - Amsterdam - Praha

- letištní a bezpečnostní taxy vč. poplatku za odbavené zavazadlo

- 2x hotel*** ve Washingtonu, nedaleko stanice metra

- 2x hotel*** u Niagary

- 5x hotel**** v New Yorku v Brooklynu, nedaleko stanice metra

- 7x jednoduché snídaně (ve Washingtonu se snídaně nepodávají, snídaně pořídíte poblíž hotelu)

- výlet busem z Niagary do Toronta

- 6x transfer najatým busem mezi letišti a ubytováním (Washington, Niagara, NYC)

- služby průvodce

- pojištění CK proti úpadku



CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- jízdné MHD (metrem, lodí apod.), event. vstupy

ESTA* nebo vízum USA

- lodní výlet k Soše Svobody



SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva FIRST MINUTE (akce platí do 31.1.2024) = -1.000,- Kč

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S5, zóna2 = 114,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

ESTA* (bezvízové povolení ke vstupu do USA) = 750,- Kč/os.

- 1-lůžkový pokoj = 17.490,- Kč (příplatek k ceně zájezdu)

- 3-lůžkový pokoj = -4.000,- Kč (sleva pro 3 osobu na pokoji)

- lodní výlet k Soše Svobody = 800,- Kč/dospělý; 700,- Kč/senior 62+ (cena zahrnuje: lodní lístek, vstup k piedestalu Sochy Svobody, rezervační poplatek)



POZNÁMKA:

* Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1.3.2011 do Iráku, Sýrie, Súdánu, Íránu, Somálska, Lybie nebo Jemenu či a/nebo navštívil Kubu po 21. lednu 2021 nemůže k cestě do USA využít ESTA, ale musí na Velvyslanectví USA požádat o vízum (turistické  B2). Stejné omezení se týká i občanů ČR, kteří jsou zároveň občany jedné z výše uvedených zemí. Pokud jste navštívili Kubu před uvedeným termínem (21.01.2021) - informujte nás předem - získání ESTA (bezvízové povolení ke vstupu do USA) je v tomto případě zatím možné (info z 31.12.2023).

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

03. 05. – 13. 05. 2024 11 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 59 990 Kč Objednat