Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

ANGLIE – WALES

ANGLIE – WALES ***

Termín: út 3. září 2024 – po 9. září 2024 (7 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: snídaně

od 29 900 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

ANGLIE - WALES

 

POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Liverpool - Chester - Llandudno - NP Snowdonia - Portmeirion - NP Pembrokeshire - Cardiff - Tintern Abbey - Glastonbury - Stonehenge - Oxford - Windsor

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Út  03.09.  -  Po  09.09.2024        29.900,- Kč/os.     = VYPRODÁNO

 


PROGRAM ZÁJEZDU:

1. den: V cca 7 hod. odlet z Prahy přímou linkou do Londýna. Přejezd do LIVERPOOLU - procházka po stopách nejslavnější anglické kapely: Mathew Street se sochou Johna Lennona; Zeď slávy; replika ikonického rockového klubu - The Cavern Club, kde the Beatles začínali; nábřeží s Albertovy doky (UNESCO)…Nocleh v centru.

 

2. den: Prohlídka půvabného CHESTERU - jednoho z nejlépe dochovaných středověkých měst v celé Británii s prstencem hradeb dlouhým přes 3 kilometry. Centrum tvoří komplex tudorovských a viktoriánských budov s unikátními vyvýšenými arkádami nazývanými "Rows". Za pozornost stojí také katedrála či hodiny instalované na počest 60. narozenin královny Victorie. Zastávka v opevněném městečku CONWY s mohutným hradem. Najdete zde i nejmenší dům na území Velké Británie, zapsaný v Guinessově knize rekordů. Ubytování v oblíbeném přímořském letovisku LLANDUDNO ležícím na poloostrově s atraktivními plážemi a siluetou vápencového mysu Great Orme.

 

3. den: Návštěva NP SNOWDONIA s horskými jezery, vřesovišti a oblými vrcholky porostlými travou. Panoramatická jízda ozubnicovou horskou železnicí z roku 1896 překonávající na cca 8 km dlouhé trase pod nejvyšší vrchol Walesu - SNOWDON (1 085 m) převýšení cca tisíce výškových metrů. Prohlídka městečka CAERNARFON, jemuž vévodí jeden z nejmajestátnějších waleských hradů (UNESCO). Byl nejvýznamnějším článkem soustavy opevněných sídel známých pod názvem "Železný kruh" zbudovaných králem Eduardem I. na konci 13. stol. Dnes je zde ceremoniálně udělován titul knížete Velšského. Návrat na ubytování.

 

4. den: Zastávka v PORTMEIRION - prazvláštní vesnici italského stylu v Cardiganském zálivu s desítkami budov postavených v různých stavebních slozích. Průjezd drsnou oblastí NP PEMBROKESHIRE se skalnatými zátokami střídajícími rozlehlé písečné pláže. Návštěva působivé románsko-gotické katedrály v městečku ST. DAVIDS zasvěcené patronovi Walesu. Zastávka ve středověkém TENBY s charakteristickými úzkými uličkami a pestrobarevnými domy shlížejícími na přístav. Ubytování ve Swansea.

 

5. den: Návštěva metropole Walesu - CARDIFFU, jehož dominantou je stejnojmenný hrad. Zastávka u majestátního torza romantického cisterciáckého opatství TINTERN ABBEY v údolí řeky Wye. Prohlídka lázeňského BATHU (UNESCO), elegantního města, které je výjimečné honosnou georgiánskou architekturou, ale i zachovalými lázněmi z dob Římanů. Ubytování v Bristolu.

 

6. den: Návštěva GLASTONBURY, které je opředeno mnoha pověstmi. Údajně zde byl pohřben král Artuš a zdejší studna skrývá Svatý grál. Prohlídka WELLSU s nádhernou gotickou katedrálu a přilehlým biskupstvím. Návštěva tajuplné megalitické památky STONEHENGE (UNESCO) - světoznámých menhirů umístěných do tvaru kruhů. Návrat na ubytování.

 

7. den: Prohlídka OXFORDU, nejprestižnějšího univerzitního města světa s mnoha historickými "college". Návštěva rozlehlého hradu WINDSOR, který je jednou z oficiálních rezidencí britské královské rodiny. Večer odlet přímou linkou z Londýna do ČR. Přílet do Prahy v cca 23.30 hod:



 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Londýn - Praha

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatků za odbavené zavazadlo

- dopravu klimatizovaným autobusem

- 6x ubytování v hotelu (2 lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením)

- 6x snídani

- služby průvodce (Petr Pošepný)

- pojištění CK proti úpadku



CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné: cca 160 GBP + Snowdonrailway (vláček) cca 50 GBP



SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva First minute (akce platí do 29.02.2024) = -800,- Kč/os.
 
- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S = 42,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)
 
- 1-lůžkový pokoj = 9.000,- Kč

 

 

Organizátor zájezdu: CK MAMUT TOUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

03. 09. – 09. 09. 2024 7 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 29 900 Kč Objednat