Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

Hongkong-Macao-Hanoi-Saigon-Bangkok-Singapur 2025

Hongkong-Macao-Hanoi-Saigon-Bangkok-Singapur 2025 ****

Termín: so 15. února 2025 – po 3. března 2025 (17 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z letiště V. Havla Praha (letecky a výletní loď)

Stravování: plná penze

od 83 200 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

Hongkong + Macao, výletní lodí do Hanoje, Halong Bay, Danangu, Saigonu, Bangkoku, Ko Samui a Singapuru

 

S naším průvodcem Ing. Martinem Černým letecky z Prahy s Qatar Airways přes Dauhá do Hongkongu. Odtud rychlolodí na den do Macaa a po prohlídce Hongkongu nalodění na výletní loď Celebrity Soltice. Třinácti denní plavba s plnou penzí kolem vietnamských břehů do Hanoje, Halong Bay, Danangu, Saigonu a dále do thajského Bangkoku a na ostrov Ko Samui. Odtud dále do Malajsie -Singapuru, kde cesta lodí končí. Po prohlídce Singapore přelet opět s Qatar Airways přes Dauhá zpět do Prahy.

 

TERMÍN ZÁJEZDU:    So 15.02.  - Po  03.03. 2025

 

 

CENA ZÁJEZDU: 
83.200,- Kč      při ubytování ve vnitřní kabině           VYPRODÁNO 

86.600,- Kč      při ubytování v kabině s oknem         VYPRODÁNO

97.980,- Kč      při ubytování v kabině s balkónem    VYPRODÁNO 

 

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1. - 2. den: Odlet z Prahy ve 14.55 hod. s Qatar Airways (let 5 h 50 min) do Dauhá s příletem ve 22.45 hod. tamnějšího času, z Dauhá 02.35 hod.  - 15.10 hod. Hongkong (let 8 h 35 min). Přejezd do centra Hongkongu, ubytování. Krátká večerní procházka po nejživější tepně k Promenádě hvězd s úžasným výhledem na dech beroucí zástavbu hongkongských mrakodrapů a přístav Victoria Harbour, případně krátká projížďka po přístavišti. Večer nákupy na nasvícené Nathan Road a shlédnutí pompézní světelné show "Symfonie světla". Nocleh.

  

 

3.den: Snídaně v hotelu, přesun do přístaviště a odtud rychlolodí (není v ceně zájezdu) do autonomní oblasti Číny (není potřeba vízum), do Macaa, kterému se přezdívá Las Vegas východu nebo také Monte Carlo orientu. Prohlídka starobylé holandské části. Uvidíme ruiny kostela sv. Pavla, náměstí Senado, stejně jako chrám A-MA Temple a rybářský přístav Macau Fisherman's Wharf. Odpoledne pak přejedeme do jižní části a prohlédneme si moderní část The Venetian Macao - jeden z největších hotelů světa napodobující italské Benátky včetně Ponte Rialto a benátských kanálů po kterých jezdí gondoliéři zpívající turistům. Dále si prohlédneme hotel Parisian včetně kopie Eiffelovy věže a hotel Londoner - včetně kopie londýnského parlamentu a věže s Big Benem. V podvečer návrat do Hongkongu. Večerní procházka po centru města Hongkongu. Nocleh.

  

 

4 den: Po snídani v hotelu krátký přejezd na na vyhlídku Victoria Peak s nezapomenutelným panoramatem "Voňavého přístavu" Victoria Harbour. Procházka po parcích s nádhernými výhledy na město Hongkong. Přejezd do přístaviště a nalodění na výletní loď Celebrity Soltice. Pozdní oběd a večeře na lodi, po večeři se vždy těšíme do Soltice Theater s hudebními, tanečními a artistickými představeními. 

  

 

Loď Celebrity Soltice je výletní loď společnosti Royal Caribbean Cruises Ltd, operátora Celebrity Cruises. Loď je 315 m dlouhá a 37 m široká a má celkem 16 palub a výtlak 121.878 t. Na lodi je celkem 1.425 kajut. Společnost Celebrity Cruises velmi dbá na špičkovou gastronomii. Podobně jako na jiných lodích i zde naleznete jak bufetové, tak restaurace "à la carte" s obsluhou (v obojím je jídlo v ceně plavby). Hlavní kuchař Celebrity Soltice odpovídající za denní menu je dokonce držitelem 2 Michelinských hvězd. V ceně plavby je zahrnuto ubytování v kajutě vybrané kategorie, plná penze v hlavních restauracích, župany v kajutě k použití na lodi, 24 hodinový kajutový servis, odnos zavazadel při nalodění a vylodění, používání většiny vybavení lodě (bazény, vířivky, fitness centrum, ...), zábava na lodi, animační program. Na nejvyšší palubě se můžete na této lodi opalovat na skutečném živém trávníku.


Mapa plavby:

 

5. den: Na moři. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí. 

  

 

6. den: Vietnam - Halong Bay (07.00 - 24.00)

Fakultativně po snídani dlouhý přesun cca 2,5 hod. do hlavního města Vietnamu, osmi milionové Hanoje. Mimo jiné zde navštívíme Chrám literatury - nejuctívanější konfuciánský chrámový komplex města a historicky nejvýznamnější centrum vzdělávání, dále chrám Ngoc Son a Pagodu jediného sloupu. Případná projížďka rikšami starou čtvrtí s hustou spletí kupeckých uliček a nakažlivou atmosférou. Večer návrat na loď.

  

 

7. den: Vietnam - Halong Bay (00.00 - 14.00)

Fakultativně 4 hod. vyhlídková plavba lodičkou zátokou HA LONG (UNESCO) s úchvatnými, z moře vystupujícími, vápencovými skalními věžemi, jejichž počet dosahuje téměř dvou tisíc. Odpoledne ve 14 hod. vyplutí z kotviště, pozorování čarokrásné krajiny z teras lodi, nebo z balkónů kajut. 

  

 

8.den: Vietnam - přístav Chan May (08.00 - 20.00)

Fakultativně po snídani přesun do historického města Hoi An, o kterém se říká, že je nejkrásnějším v celém Vietnamu. Toto poklidné město bývalo v 15.-19. století hlavním obchodním přístavem. Dnes je na seznamu památek kulturního dědictví UNESCO se svými nádhernými chrámy a více než 800 zachovalými domy ze 16. století a také s asi nejfotogeničtější památkou, kterou je Japonský krytý most. Po cestě zpět případně krátká zastávka v Mramorových horách (Marble Mountains),  nedaleko města Danang. Návrat na loď. Večeře, nocleh.

  

 

9. den: Na moři. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí. 

 

10. den: Vietnam - přístav Phu My - Ho Či Minovo město (bývalý Saigon) (07.00 - 19.00)

Fakultativně po snídani přesun (cca 70 km) do Ho Či Minova města. Návštěva nejvýznamnějších památek SAIGONU - bývalé metropole Jižního Vietnamu, přejmenované po válce a znovusjednocení na Ho Či Minovo město (cihlová katedrála Notre Dame z konce 19. stol.; koloniální budova pošty; Palác sjednocení, jehož dobytím v roce 1975 byl započat pád celého Jižního Vietnamu; Muzeum válečného dědictví; tržnice Benh Tanh, budova radnice. Prohlídka pagody Giac Lam - nejstarší ve městě. Návrat na loď. Večeře, nocleh.

  

 

11. den: Na moři. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí. 

 

12. den: Thajsko - přístav Laem Chabang - Bangkok (125 km) / (07.00 - 24.00)

Fakultativně po snídani přejezd a prohlídka BANGKOKU - "Města andělů", jak je také někdy více než 8 milionové hlavní město Thajského království přezdíváno. Zažijete zde neopakovatelnou atmosféru pulsujícího velkoměsta plnou barev, vůní i zvuků útočících na všechny lidské smysly: Wat Traimit (socha zlatého Buddhy), čínská čtvrť, královský palác s chrámem Smaragdového Buddhy, výlet lodí po řece Chao Phraya a jejích kanálech, chrám Wat Pho (socha ležícího Buddhy). Večer návrat na loď, večeře, nocleh.

  

 

13. den: Thajsko - přístav Laem Chabang (25 km severně od Pattayi) - Koh Larn (00.00 - 17.00)

Fakultativně výlet na ostrov Koh Lan. Tento idylický ostrov se nachází jen 15 minut jízdy motorovým člunem od Pattayi. Často je nazýván jako Korálový ostrov. Můžeme zde relaxovat na jedné z mnoha úžasných pláží podél jeho pobřeží – jako je pláž Ta Waen na severu ostrova. Odpoledne návštěva plovoucího trhu Pattaya. Večer návrat na loď, večeře, nocleh.

  

 

14. den: Thajsko - ostrov Koh Samui (07.00 - 17.00)

Buď shuttle busem na pláž, nebo fakultativně lodičkou na přilehlé ostrůvky Koh Mudsum a Koh Tan. Možnost šnorchlování, koupání a odpočinek na krásných plážích na jinak neobydlených ostrovech, kde žijí ve volné přírodě prasátka, se kterými se často můžete i vyfotit.

  

 

15. den: Na moři. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí. 

 

16. den: Singapur  (07.00) 

Snídaně na lodi, vylodění. Prohlídka Singapuru, včetně centrální části města. Uvidíme někdejší Koloniální čtvrtiSingapurský kriketový klub, budovu parlamentu a Národní galerii. Jednou z dalších zastávek bude i ikonická socha Merliona, odkud je úžasný výhled na zátoku Marina Bay. Dále si prohlédneme Čínskou čtvrť a tzv. „Malou Indii“. Hlavně však navštívíme jednu z nejkrásnějších botanických zahrad světa „Gardens by the Bay“ (vstupné za příplatek) se superstromy, které propojuje vyhlídková lávka. Součástí zahrady jsou také úchvatné tropické skleníky.
Přejezd na letiště v Singapore, odlet s Qatar Airways ve 20.20 hod. s přestupem v Dauhá (přílet 23.25 hod., odlet z Dauhá v 02.00 hod. v noci tamního času).

  


17. den: Přílet do Prahy v 06.30 h ráno. Ukončení zájezdu.

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Dauhá - Hongkong, Singapur - Dauhá - Praha

- všechny letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo (23kg/os.)

- dopravu busy - podle popsaného programu

- českého průvodce během celého zájezdu - tedy jak po Hongkongu a Macau, tak během plavby, i při zastávkách v jednotlivých přístavech 

- 2x ubytování v hotelech na pevnině se snídaněmi ve 2 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením

- 13x ubytování ve 2 lůžkové kajutě s vlastním sociálním zařízením

- na lodi plnou penzi včetně odpoledního čaje a půlnočních bufetů - resp. jídlo po celých 18 h denně, navíc vodu, čaj, kávu z automatů v samoobslužné restauraci (neplatí při večeři)

- přístavní poplatky

- kulturní a sportovní vyžití na lodi přes den i večer (kromě sauny, masáží, kadeřnictví atd.)

- portýrské služby při nalodění a vylodění

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- povinné spropitné na lodi cca 18 USD/os./noc (hradí se individuálně přímo lodní spol. po nalodění)

- vstupy a výlety včetně obědů - cca 850 USD/os.

- vízum do Vietnamu 

- nápojové balíčky / připojení k internetu - nabízené lodní společností (lze objednat na lodi při nalodění)



SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva FIRST MINUTE (akce platná při objednání zájezdu do 30.06.2024) = -1.000,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S7, zóna 2 = 2.193,- Kč/os.

  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- vízum do Vietnamu (zajišťuje CK) = 1.200,- Kč/os.

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

15. 02. – 03. 03. 2025 17 dní Plná penze Letecká vyprodáno od 83 200 Kč Objednat