Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

SKOTSKO + ostrov Skye

SKOTSKO + ostrov Skye ***

Termín: ne 18. srpna 2024 – ne 25. srpna 2024 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: bez stravy

od 30 680 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

SKOTSKO + ostrov Skye

náš tradiční zájezd po Skotsku

 

Poznávací letecký zájezd po největších krásách Skotska s průvodcem Ing. Martinem Černým. Staré hrady, ochutnávka whisky, půvabná městečka i moderní architektura, vřesoviště, pastviny, slavní skotští dudáci, okouzlující krajina, překrásné katedrály a paláce.


 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU

Ne 18.8. - Ne 25.8.2024      30.680 Kč     VYPRODÁNO



PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: Brzy ráno odlet z Prahy (06.05 hod.) v doprovodu našeho průvodce - Ing. Martina Černého (s přestupem v Amsterdamu) do Edinburghu (přílet 10.15 hod.). Pohled na edinburské mosty (UNESCO)Palác Linlithgow - místo narození královny Marie Stuartovny. The Kelpies - umělecké dílo (dvě obří ocelové koňské hlavy. Technický unikát - LODNÍ VÝTAH VE FALKIRKU. Ubytování v hotelu poblíž Glasgow (2 noci).

  

  


2. den: Přejezd do města GLASGOW - největší skotské město, 3. nejnavštěvovanější město celé Velké Británie, stadion klubu FC Rangers, muzea a galerie zdarma - Riverside Museum - dopravní muzeum a následně Kelvingrove Art Gallery and Museum - nejnavštěvovanější muzeum mimo Londýn, dvouúrovňová katedrála sv.Munga, volno v centru, stadion klubu FC Celtic, People´s Palace, George Square. Glasgow bylo dříve průmyslové město, dnes je to město moderní, plné kultury, sportu, studentů a moderních staveb.

  


3. den: Odjezd na sever Skotska. Výjezd lanovkou na pohoří Nevis Range s nejvyšší horou Velké Británie - BEN NEVIS. Procházka s krásným výhledem po skotských jezerech. Přejezd přes Fort Augustus – NEPTUNOVY SCHODY. Cesta podél jezera LOCH NESS, zastávka na prohlídku zříceniny URQUHART CASTLE na břehu jezera. Nocleh v hotelu poblíž Inverness (2 noci).

  


4. den: Celodenní okruh po fantastickém ostrově Skye (rozeklané pobřeží, soutěsky, výhledy na desítky menších okolních ostrůvků). Nejdříve při cestě krátká zastávka poblíž nejfotografovanějšího hradu Eilean Donan Castle. Na ostrově návštěva hradu Dunvegan s nádhernou zahradou. Fakultativně se loďkou pojedeme podívat na jedinou kolonii volně žijících tuleňů v Evropě (nelze garantovat). Dále prohlídka přístavu Portree - jediného města na ostrově.

  

  


5. den: Ochutnávka tradiční skotské whisky. Ruthven Barracks. Prohlídka zámku vévody z Athollu - Blair Castle. Městečko Dunkeld na břehu řeky Tay. Návštěva místa korunovace skotských králů - Scone Palace, sídla rodiny Mansfieldů s bohatými sbírkami umění a krásnými zahradami. Nocleh v hotelu u Cumbernauldu. (3 noci).

  


6. den: Prohlídka okouzlující a zároveň tajemné ROSSLYNSKÉ KAPLE, která je poutním místem hledačů záhad spojených se svatým grálem (kaple je proslavená románem Šifra mistra Leonarda). Kaple je architektonicky mimořádně zdobná, jak vevnitř, tak venku. Průjezd překrásnou krajinou v okolí řeky Tweed, prohlídka města JEDBURGH - s působivým monumentálním opatstvím, dále DRYBURGH ABBEY, kde je pohřben Walter Scott  a sousedního MELROSE ABBEY, na jehož pozemcích je mimo jiné pohřbeno srdce Roberta Bruce, krále a národního hrdiny, který na počátku 14. století stál v čele bojů za samostatnost Skotska. 

  


7. den: Přejezd do EdinburghuProhlídka hradu (včetně originálů skotských korunovačních klenotů). Procházka po hlavním městě Skotska - údajně nejlépe situovaného města na světě. Po slavné Královské míli (Royal Mile) až k paláci Holyrood House a ke skotskému parlamentu. Odpoledne volno k vlastnímu objevování města (muzea, galerie, nákupy, káva, procházky apod.).

  


8. den: Zastávka na bojišti BANNOCKBURN. Přejezd do STIRLINGU - prohlídka středověkého hradu, který sehrál významnou roli v historii Skotska. Vesnička Luss na břehu hojně opěvovaného jezera Loch Lomond. Odlet z Glasgow v 16.50 hod. s přestupem v Amsterdamu.  Přílet do Prahy ve 22.30 hod..

 


CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku - Praha - Amsterdam - Edinburgh, Glasgow - Amsterdam - Praha

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo (23 kg/os.)

- dopravu místním autobusem podle programu

- 7x ubytování v hotelech 3*** (2 lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením)

- služby průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 


CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- vstupy a spropitné pro řidiče cca 170 GBP (starší 65-ti let cca 155 GBP) 

- stravu

 

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva LAST MINUTE (akce platí při objednání do 31.03.2024) = -700,- Kč

- 1-lůžkový ani 3-lůžkový pokoj bohužel u tohoto zájezdu nenabízíme 

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S = 42,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)
 

 

POZNÁMKA:

Skupina o velikosti cca 30 klientů.

Snídaně a večeře si můžete dopřát v restauracích, které se nachází buď přímo v hotelu nebo jen několik desítek metrů od hotelu.

 

 

Předpokládané časy letů:

18.8.2024  06.05 - 07.35 hod. //  Praha – Amsterdam

18.8.2024  09.45 - 10.15 hod. //   Amsterdam - Edinburgh

25.8.2024  16.50 - 19.20 hod. // Glasgow - Amsterdam

25.8.2024  21.05 - 22.30 hod. // Amsterdam - Praha

 

 

 

Ubytování a stravování:

Během zájezdu je ubytování na třech místech. 7 nocí v hotelech typu Ibis Budget - 2-lůžkové pokoje s vlastní koupelnou a WC. Na pokoji je k dispozici ručník, dvě osušky, tekuté mýdlo, rychlovarná konvice. Ledničky na pokojích nejsou. K bezdrátové síti WIFI na pokoji je možnost připojit se zdarma. Všechny hotely jsou striktně nekuřácké, kouření je povoleno pouze před hotelem.

Stravování není v ceně zájezdu. Jídlo vezměte s sebou nebo koupíte na místě. Ve Skotsku si můžete denně cokoliv koupit (obchody, fast foody, restaurace). Snídaně a večeře si můžete dopřát v restauracích, které se nachází buď přímo v hotelu nebo jen několik desítek metrů od hotelu. Snídaně je možné zajistit na místě v ceně 8-10 GBP. Na večeře lze docházet do restaurací, které se nachází přímo v hotelech či u všech hotelů - hlavní jídlo 10-18,- GBP, pinta piva cca 4,- GBP. V hotelech není možnost vaření. Průvodce Vás bude pravidelně informovat o stravovacích a nákupních možnostech během dalšího dne programu.

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

18. 08. – 25. 08. 2024 8 dní Bez stravy Letecká vyprodáno od 30 680 Kč Objednat