Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

MALTA

MALTA ***

Termín: út 20. června 2023 – út 27. června 2023 (8 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně, letiště Václava Havla

Stravování: snídaně

od 0 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

MALTA

s průvodcem Martinem Černým

 

POBYTOVĚ-POZNÁVACÍ LETECKÝ ZÁJEZD: Valletta - Dingli - Mdina - Rabat - Mosta - Modrá jeskyně - Hagar Qim - Mnajdra - Marsaxlokk - Vittoriosa - Gozo - Victoria - Azurové okno...

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

Pro rok 2024 nebude tento zájezd pravděpodobně v nabídce. 
Pokud máte zájem o tento zájezd pro další sezónu, kontaktujte nás (info@simon-tourist.cz nebo 731 533 215) a my se Vám ozveme s nabídkou hned, jak bude připravená.

 

 
 

PROGRAM ZÁJEZDU 2023:

1.den: Odlet z Prahy ve 21.55 hod. na Maltu (let 2 hod. 30 min.).  Transfer na ubytování - Azur hotel by ST 3*** (našimi skupinami v posledních letech ozkoušený) v klidné ulici města Gzira, na hranici s městem SLIEMA, cca 60 m od pobřežní promenády s mnoha obchody a restauracemi vedoucí do St. Julians - nejvyhledávanějšího místa noční zábavy na Maltě. 

  

 

2.den: Procházka po největších maltských útesech DINGLI s úchvatnými vyhlídkami na nekonečnou hladinu moře a písečné pláže. Prohlídka poklidného městečka MDINA, přezdívaného Tiché město, které je atraktivní směsicí středověké a barokní architektury. Návštěva nedalekého RABATU, jehož největší atrakcí jsou pozůstatky římské vily s krásnými mozaikami a katakomby sv. Pavla a sv. Agáty. Odpoledne koupání na krásné písečné pláži Golden Bay. Návrat na ubytování.

mapka viz: https://goo.gl/maps/cyiJyRpBSsY8R8uD8

  

  

 

3.den: Celodenní výlet trajektem na GOZO, druhý největší ostrov maltského souostroví o rozloze 67 km2. Poutní bazilika TA PINU. Zastávka v místě, kde se v roce 2017 zřítilo AZUROVÉ OKNO, kamenný přírodní most vytvořený erozní činností. Návštěva správního střediska - města VICTORIA s několika zajímavými kostely a citadelou s nádherným výhledem. Koupání v zálivu Ramla Bay. Návrat na ubytování.

  

 

4.den: Fakultativně projížďka rybářskou bárkou podél strmých útesů k tzv. MODRÉ JESKYNI (Blue Grotto), která byla podle pověsti útočištěm nymf vábících námořníky svým zpěvem. Návštěva pozoruhodných megalitických chrámů HAGAR QIM a MNAJDRA (UNESCO), kde je i vůbec největší monolit, jaký byl kdy na megalitických maltských stavbách použit (výška 3 m, délka přes 6 m, váha okolo 20 tun). Koupání v Pretty Bay v Birzebugga. Zastávka v typické rybářské vesničce MARSAXLOKK, v zátoce poseté nepřeberným množstvím barevných rybářských loděk zvaných luzzu, které připomínají fénická plavidla. Návrat na ubytování.

  

 

5.den: Prohlídka metropole ostrova, opevněného města VALLETTA, které bylo vybudováno z kamene na obranu před krvavými tureckými útoky (Karmelitánský kostelkatedrála sv. JanaPalác velmistrůpevnost St. Elmozahrady Barakka s nádherným výhledem na přístav...). Úzké uličky s drobnými obchůdky a kavárničkami nabízí turistům neopakovatelnou atmosféru. Projížďka lodí podél městských hradeb, dvěma přírodními přístavy, s komentářem našeho průvodce  (cena: 16  €/os.). Návrat na ubytování. Případné podvečerní koupání na skalnatých plážích.

  

 

6.den: Třičtvrtědenní fakultativní výlet lodí na krásný ostrůvek Comino. Koupání na nejkrásnější pláži v Křišťálové a také v Modré laguně s průzračně čistou vodou. Navečer návrat zpět. (cena: 20  €/os.)

  

 

7.den: Prohlídka bývalého hlavního města maltézských rytířů VITTORIOSA vybízejícího k romantickým procházkám historickými uličkami. Přejezd ke květinovým zahradám prezidentského paláce San Anton ve městě Attard. Chcete vidět, ve kterém domě bydlela Adina Mandlová? Náš průvodce Vás tam zavede při procházce příjemnou čtvrtí. MOSTA - prohlídka farního kostela pyšnícího se 3. největší kopulí v Evropě a nevybuchlou německou bombou v interiéru. Koupání na pláži Mellieha Bay.  Fotopauza u Popeye Village (vesnice vznikla jako kulisy pro hraný film Pepek námořník). Návrat do hotelu.

mapka viz: https://goo.gl/maps/YLi5fvE4wiTxb5eo8

  

 

8.den:  Dopolední program. Transfer na letiště. Přílet do Prahy ve 21.10 hod.

 

Pozn: Pořadí jednotlivých dní se může měnit.

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Malta - Praha ve skupině 30 os.

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- dopravu dle programu klimatizovaným autobusem nebo minibusy

- 7x ubytování v hotelu Azur Hotel by ST Hotels***

- 7x pobytovou taxu

- 7x snídani

- trajekt na Gozo

- služby našeho průvodce

- služby místního průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění

- doporučená částka na vstupné: cca 60 € (bez výletu na Comino a vyhlídkové plavby přístavem - viz. program)

- fakultativní výlety lodí po maltských městských zátokách (cca 16,- €) a třičtvtědenní výlet lodí na ostrůvek Comino (cca 25 €)

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- komplexní cestovní pojištění, tarif K5S, zóna 1 = 42,- Kč/den
  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

- 1-lůžkový pokoj = 8.130,- Kč (příplatek k ceně za 2-lůžkový pokoj)

- přistýlka (pouze na vyžádání předem) = -3.000,- Kč/ pro osobu na přistýlce

 

 

UBYTOVÁNÍ:

Azur Hotel by ST Hotels*** se nachází v Il-Gżiře, hned vedle čtvrti Sliema. Nově zbudovaný hotel, nabízí restauraci, bar, společný lounge a fitcentrum.

K dispozici je přepážka s turistickými informacemi, úschovna zavazadel a ve všech prostorách Wi-Fi zdarma. Recepce je otevřená nepřetržitě.

Azur Hotel by ST Hotels poskytuje ubytování v klimatizovaných pokojích se satelitní TV s plochou obrazovkou, lednicí, rychlovarnou konvicí a psacím stolem. Standardem je balkon, šatní skříň a vlastní koupelna se sprchou a fénem, trezor, žehlící potřeby. Pokoj Standard 23m2

Restaurace, obchody a zastávky autobusů jsou na dosah.

 

 

 

 

 

PŘEDPOKLÁDANÉ ČASY LETŮ:

KM539 20JUN  PRG-MLA  21.55 - 00.25 hod.
KM538 27JUN  MLA-PRG  18.40 - 21.10 hod.
 

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) Malta 

 

 

 

 

 

 

Aktuální podmínky cestování do země (Covid19) Malta


Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

20. 06. – 27. 06. 2023 8 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 0 Kč Objednat