Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

AZORSKÉ OSTROVY + Lisabon – ZRUŠENO

AZORSKÉ OSTROVY + Lisabon – ZRUŠENO ***

Termín: so 26. září 2020 – ne 4. října 2020 (9 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z Praha - Ruzyně - letiště V. Havla

Stravování: snídaně

od 33 980 Kč

Azorské ostrovy (Sao Miguel a Terceira) a Lisabon

- poznávací zájezd s turistikou

 

Hory, oceán a sopečné krátery budou Vašimi hlavními společníky při putování po Portugalsku patřících Azorských ostrovech, roztroušených v Atlantiku ve vzdálenosti přes 1300 km od Lisabonu. Ostrovů je devět a Vy projedete a částečně projdete dva - největší Sao Miguel a Terceiru. Ostrovy jsou rájem milovníků nedotčené přírody. Můžete prozkoumat místní krátery, navštívit termální prameny a vykoupat se v Atlantiku. Mimořádně příznivé jsou zdejší klimatické podmínky, průměrná teplota vzduchu v létě nevystupuje nad 26°C, teplota vody kolem 22°C. Ostrovy přímo vybízejí turistu, aby je přiletěl prozkoumat. Při cestě na Azory si během celého dne prohlédnete hlavní město Portugalska - Lisabon. Zájezd je určen pro maximálně 22 osob, po ostrovech se budete dopravovat auty a minibusem. Část dne bude věnována turistice a část dne se bude přejíždět se zastávkami na zajímavých místech. Téměř denně budete mít možnost vykoupat se v Atlantiku a koupit si potraviny nebo si zajít na večeři do místní restaurace – za ceny skoro jako u nás doma. Turistického programu se nemusíte každý den zúčastnit, můžete zůstat odpočívat, koupat se nebo si turistiku zkrátit.

 

TERMÍN A CENA ZÁJEZDU:

1/  St  17.06.  -  Čt  25.06.2020            33.980,- Kč   ZRUŠENO COVID - 19

2/  St  01.07.  -  Čt  09.07.2020            33.980,- Kč   ZRUŠENO COVID - 19

3/  St  22.07.  -  Čt  30.07.2020            33.980,- Kč   ZRUŠENO COVID - 19

4/  Ne 09.08.  -  Po  17.08.2020            33.980,- Kč   

5/  Pá 21.08.  -  So  29.08.2020            33.980,- Kč   ZRUŠENO

6/  So 26.09.  -  Ne 04.10.2020             33.980,- Kč   ZRUŠENO

 

Od 30.6. při návratu z Portugalska již není vyžadována karanténa ani test na COVID-19 (zdroj: https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-evropskych-zemi-podle-miry-rizika-nakazy/), podmínky pro návrat jsou tedy příznivé a realizaci zájezdu nijak nenaruší. Aktuální data o nemoci na Azorech (zde: https://covid19.azores.gov.pt 152 potvrzených případů, z toho 132 vyléčených, 16 úmrtí a 4 aktivní případy) jednoznačně řadí Azory mezi jednu z nejbezpečnějších lokalit v Evropě.

Pro cestování na Azory platí nutnost absolvování testu na COVID-19 a prokázání se certifikátem s negativním výsledkem testu při příletu na Azory. Test (odběr vzorku) může být při příletu na Azory max. 72h starý. (Ačkoliv je možné tento test absolvovat po příletu na Azory na náklady azorské vlády, tuto variantu pro naše klienty vylučujeme – abychom měli předem jistotu, že nás (Vás) na Azory vpustí a budete se moci zúčastnit programu.), zdroj: https://covid19.azores.gov.pt/?page_id=5532

Z výše uvedeného důvodu (nutnost testu na COVID-19 max. 72h starým při příletu na Azory) a z důvodu změn letového řádu letecké společnosti TAP Portugal, bylo nutné termíny zájezdu upravit (+- několik dní) a zároveň nejprve navštívit Azorské ostrovy, Lisabon až při návratu (pro vstup do pevninské části Portugalska test na COVID-19 není potřeba), celkový program však bude dodržen.

Zájezd na Azory v uvedených nebo podobných termínech budeme realizovat, je však třeba splnit následující podmínky.:

  1. 2 dny před odletem, absolvovat test na COVID-19 metodou PCR v nemocnici/akreditovaném zařízení, kde garantují výsledek do druhého dne (toto garantují téměř všechny nemocnice a zařízení), cena je zákonem stanovená max. 1674 Kč, plus si mohou naúčtovat něco za odběr a něco za vystavení potvrzení (certifikátu), v každém případě bude výsledná cena do 2tis Kč.
  2. Bude-li výsledek testu negativní, vše je v pořádku a v účasti na zájezdu Vám již nic nebrání, sraz na letišti bude 2h před odletem (další podrobnosti obdržíte v pokynech k zájezdu)
  3. Bude-li výsledek testu pozitivní, zařízení, kde Vám test dělali, Vás nahlásí na hygienickou stanici a ta Vás bude kontaktovat ohledně dalšího postupu. Vás ale zajisté zajímá i co se stane s Vámi zaplaceným zájezdem. Jakmile se o pozitivním výsledku testu dozvíte, budete nás ihned informovat a zájezd zrušíte. My Vám zašleme potvrzení o zrušení zájezdu, kde budou uvedeny stornovací poplatky ve výši 100% z ceny zájezdu. Máte-li sjednané pojištění, které nabízíme a zprostředkováváme při uzavírání smluv (pojišťovna Uniqa), bude Vám na jeho základě vyplaceno plnění za pojištění stornovacích poplatků (na základě vašeho akutního onemocnění nemocí COVID-19), ve výši 80% ze stornopoplatků, což v tomto případě činí také 80% z ceny zájezdu. My Vám navíc vystavíme slevový poukaz ve výši zbylých 20% z ceny zájezdu pro použití na Vaše budoucí rezervace, platnost bude minimálně do 31.12.2021. Ve výsledku tedy o žádné peníze nepřijdete.
  4. Výše uvedené podmínky pro vstup na Azory jsou platné k dnešnímu dni (22.7.2020) a mohou se kdykoliv změnit, očekáváme, že v případě jejich změny půjde spíše o další uvolňování podmínek a negativní test na COVID-19 již třeba nebude nutný – to bychom Vás včas informovali, abyste si test nedělali zbytečně.

 

PROGRAM ZÁJEZDU:

1. den: Odlet z Prahy (cca v 19.15 h), přílet do Lisabonu cca v 21.45 h, ubytování v hotelu poblíž centra na 2 noci.

2. den: LISABON - čtvrť Baixa - vystavěná po zemětřesení, které roku 1755 zničilo město - dnes živé centrum; čtvrť Alfama - katedrála, půvabné výhledy, staré tramvaje; individuální volno - možnost návštěvy muzeí např. muzeum azulejos; možnost návštěvy čtvrti Belém - klášter sv. Jeronýma, památník mořeplavců a pevnost Torre de Belém; vyhlídka ve čtvrti Sao Roque; fakultativně večeře s poslechem fado ve čtvrti Chiado; nocleh v Lisabonu

3. den: Přelet na ostrov SAO MIGUEL; cesta na nejvyšší vrchol centrální části ostrova - Barrosa (947 m) s krásnými výhledy; sestup k jezeru Lagoa do Fogo (jezero, 1 h) - písečná pláž, krásné koupání, možnost pokračovat až do tajemného místa uprostřed ostrova (1,5 h); večer příjezd do FURNAS - lázeňského městečka, ubytování na 2 noci; zájemcům doporučujeme k večeři místní specialitu "cozido".

4. den: Pěšky na nejvyšší horu ostrova Pico da Vara (1103 m) (2,5 h i s návratem); navštívíte továrnu na zpracování čaje s ochutnávkou několika druhů čaje; jezírko v zarostlém kráteru Lagoa do Congro (1h i s návratem); možnost návštěvy Parque Terra Nostra - zahrady s krásnou květenou, exotickými stromy a jezírky; koupání v termálních jezírkách.

5. den: Turistika zarostlým údolím říčky Rio do Faial da Terra kolem dvou vodopádů s jezírkem - Salto do Prego a Salto do Cagarrao - až do vesnice Faial da Terra (3 h), v místním baru občerstvení zdejším pivem Especial a výbornou kávou nebo vínem; Lagoa das Furnas - s geotermální aktivitou pod povrchem, kde se v zemi u jezera vaří místní specialita „cozido“; kaple Panny Marie nad městem Vila Franca - se schody s azulejos; večer příjezd do PONTA DELGADY - správního střediska Azorských ostrovů, ubytování na 2 noci.

6. den: Zastávka u ananasových plantáží s možností ochutnání místního likéru; západní část ostrova - procházka kolem jezírek Empadadas, u sopečného kráteru Caldeira das Sete Cidades - výstup na vyhlídku Sombreiros s pohledem do kráteru se třemi jezery; královská vyhlídka - Vista do Rei; městečko Sete Cidades s kostelíkem; Ponta da Ferraria - nejzápadnější výběžek ostrova tvořený lávou, koupání.

7. den: Ráno přelet na ostrov TERCEIRA; výhled z vrcholů pohoří Serra do Cume; koupání v lávových jezírkách u Biscoitos a cesta podél pobřeží, které je tvořeno čedičovými skalami (1h chůze); podíváte se do Gruta do Natal (lávové jeskyně); v centru ostrova navštívíte Furnas do Enxofre - projdete se kolem sirných fumarol (prudká exhalace z puklin); Algar do Carvao - sopečným krbem přijdete do podzemní jeskyně ležící v kráteru vyhaslé sopky; ubytování v centru Angra do Heroísmo (UNESCO) na 2 noci a možnost večerní procházky přístavním městem.

8. den: Dopoledne výlet na Monte Brasil - poloostrov u Angra do Heroismo s výhledy na město a oceán (procházka cca 2h); procházkou si projdete historické centrum Angra do Heroísmo (UNESCO) - krásný městský park se stromy a rostlinami z celého světa, katedrála a pevnost Sv. Jana Křtitele a/nebo k pevnosti Sv. Sebastiána; zájemci se mohou koupat na městské písečné pláži, případně vyplout na pozorování velryb.

9. den: Kolem poledne (cca v 11.50h) odlet z Terceiry, přestup v Lisabonu a odlet do Prahy; přílet do Prahy cca v 21.55h.

 

Poznámka: V červnovém termínu se v Angra do Heroísmo konají slavnosti svatého Jana Křtitele - v den příletu na Terceiru se večer koná průvod hudebně-tanečních skupin z různých ostrovů i pevninského Portugalska. Po první noci na Terceiře, se v poledne na jednom z náměstí koná Touradas - ulice vedoucí z náměstí se uzavřou zátarasami, vpustí se několik býků a místní mladíci je dráždí a baví tak ostatní diváky - jedna z tradic na Terceiře, kterou společně zhlédneme (býk neumírá ani není zraněn).

 

 

CENA ZAHRNUJE

- letenku Praha-Lisabon-Sao Miguel-Terceira-Lisabon-Praha

- letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo

- 8x ubytování v hotelu (2-lůžk. pokoje s vlastním sociálním zařízením)

- 8x snídani

- dopravu po ostrovech autem, mikrobusem nebo minibusem

- služby průvodce

- pojištění CK proti úpadku

 

CENA NEZAHRNUJE

- komplexní pojištění: 55,- Kč/den (pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a pojištění stornopoplatku do 50.000,- Kč)

- vstupy na Azorech cca 17,- € (park Terra Nostra, jeskyně Gruta do Natal a Algar do Carvao), v Lisabonu cca 22,- € (24h mhd, památník objevitelů, klášter Sv. Jeronýma)

- večeře cca 10-15,- €/den

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva FIRST MINUTE při platbě 50% zálohy (akce FM platí do 31.1.2020) = -500,- Kč

- komplexní pojištění = 495,- Kč

- 1-lůžkový pokoj = 4.800,- Kč

 

 

Při objednání zájezdu je splatná záloha ve výši 50% z celkové ceny zájezdu.

Garantem zájezdu: CK KATU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

22. 07. – 30. 07. 2020 9 dní Snídaně Letecká vyprodáno od 33 980 Kč Objednat
09. 08. – 17. 08. 2020 9 dní Snídaně Letecká od 33 980 Kč Objednat
26. 09. – 04. 10. 2020 9 dní Snídaně Letecká od 33 980 Kč Objednat